Het Tibetaanse Dodenboek

We vertonen deze film éénmalig in het kader van de ‘Maand van de Palliatieve zorg’ in samenwerking met Hospice Mariaweide, VPTZ en Theater de Garage.

_____

Dit is een special. De film valt daarom niet onder de Tempting Thursdayprijs van €6,50. Je betaalt de reguliere entreeprijs van €9,50. Kortingspassen zoals de De Nieuwe Scene-Filmpas en Biebpas zijn wel geldig en geven recht op twee euro korting.
_____

Het Tibetaanse Dodenboek is een mysterieus geschrift dat in de achtste eeuw werd geschreven door de Indiaase boeddhist Padmasambavha. Eeuwenlang lag het boekwerk begraven in de Himalaya totdat het in de vijftiende eeuw herontdekt werd.

Deel 1 (Een Levensweg) van deze pakkende documentaire beschrijft de esoterische reis van de ziel van een dodeman, vanaf zijn sterven tot en met de hergeboorte na 49 dagen… In deel 2 (De Grote Bevrijding) volgen we een oude Tibetaanse monnik en zijn 13-jarige leerling nadat zij de begrafenis van een dorpsgenoot hebben bijgewoond. De monnik fungeert als gids voor de ziel van de man die nu aan zijn grootste reis begint. De boodschap van de film is dat de dood niet alleen angst en verdriet oproept maar ook vreugde en bevrijding.

Gebaseerd op actuele beschrijvingen van bijna-dood ervaringen, wordt de reis door het leven na de dood fascinerend verbeeld door animatiefilm regisseur Ishu Patel, die hiervoor genomineerd werd voor een Oscar.

Het verhaal is verfilmd in het afgelegen landschap van Ladakh in de Himalaya en wordt verteld aan de hand van beelden over authentieke Tibetaanse rituelen. Met exclusieve interviews met de Dalai Lama. Verteld door Leonard Cohen.

_____

Op donderdag 27 oktober zal Pim van Lommel in het kader van de 'Maand van de Palliatieve zorg’ een lezing verzorgen in Theater de Garage in Venlo-Zuid.

Saxenkampstraat 2 Venlo
Tel 077- 3514252
Aanvang: 14:00 uur
Tickets: €15,- p.p.
https://www.theaterdegarage.nl/voorstellingen/pim-van-lommel/


Cast & Crew
Ram Dass, De Dalai Lama, Leonard Cohen (stem)

Regie
Yukari Hayashi met medewerking van Ishu Patel, Eve Ramboz, Barrie McLean

Land van herkomst
Canada, Japan, Frankrijk

Gesproken taal
Engels

Ondertitelde taal
Nederlands

Genre
Documentaire

Productiejaar
2015

Lengte
1:44 deze voorstelling is zonder pauze

Kijkwijzer

Delen


Speeltijden (klik op de tijden om te kopen en/of reserveren)

dodo 03 novembernov
  • TibetanBookoftheDead_st1_133029087259053030_big.jpg
  • TibetanBookoftheDead_st2_133029087287158571_big.jpg
  • TibetanBookoftheDead_st3_133029088988867377_big.jpg

Suggesties