Werk je browser bij

Zo te zien gebruik je een verouderde of niet ondersteunde browser.
Gebruik een recente versie van één van de volgende browsers voor een optimale werking van deze website

Download Chrome Download Firefox Download Edge

Tickets

•  Voor ticketverkoop wordt dringend verzocht onze coronaregels te raadplegen.

•  Regulier ticket: € 9,00.
•. Iedere donderdagavond betaal je slechts € 5,50 per ticket.
•  Op vertoon van een geldige DNS Filmpas, CJP pas, CKV, Stadspas*, Taalkaart VU, Scholieren- of Studentenpas betaal je slechts € 7,00.
•  Kinderen t/m 12 jaar betalen het kidstarief van € 4,50. 
•  Leden van de bibliotheek betalen op vertoon van hun biebkaart slechts € 7,00 voor een boekverfilming, mits dit bij de filmbeschrijving vermeld staat.
•  Het kortingstarief van € 7,00 voor 60+ / SOB-leden geldt enkel op de Seniorenvoorstellingen op de vrijdagmiddagen. 
•  DNS Filmpas: € 22,00.
 
Alle genoemde ticketprijzen gelden niet als we een speciaal filmarrangement hebben, dan geldt een aangepast tarief. Raadpleeg hiervoor de betreffende filmpagina op onze site.
 
Pauzes: i.v.m. het coronavirus is er voorlopig geen pauze meer tijdens de voorstellingen.
Tussen 19:30 en 20:15 worden geen telefoontjes beantwoord.
 

DNS Filmpas

De DNS Filmpas kost € 22,00 en is 1 jaar geldig.
Deze pas heeft een unieke barcode en is persoonsgebonden. 
Na het scannen van je DNS Filmpas ontvang je € 2,00 korting op de film, met uitzondering van specials en arrangementen (zie de betreffende filmpagina).
De DNS Filmpas is niet online te koop, enkel aan onze kassa.
Elk jaar organiseren wij begin januari een gratis nieuwjaarsborrel voor al onze filmpashouders en vrijwilligers met een verrassingsfilm, bubbeltje, hapje en een drankje.

Bent je in het bezit van een DNS Filmpas of andere kortingspas? Dan adviseren we je een regulier ticket te reserveren (niet online kopen, wij geven geen geld terug aan de kassa). Op vertoon van je geldige kortingspas ontvang je je gereserveerde filmticket dan tegen gereduceerd tarief aan onze kassa.

*Stadspasvenlo:

  • Op vertoon van de Stadspas krijg je €2,- korting op de reguliere prijs van €9,-

Tip! Wilt je het hele ticket vergoed krijgen met je Stadspas, koop dan een Nationale Bioscoopbon met je Stadspas bij Boekhandel Koops.

 

Artikel 6 Verhinderd/Retour tickets
Reeds betaalde bioscooptickets kunnen, tijdens onze reguliere openingstijden tot twee uur voordat de vertoning begint, worden geannuleerd. Bij inlevering van je ticket aan onze kassa ontvangt je een DNS Bioscoopbon of een ticket voor een andere voorstelling. We geven nooit contact geld terug.
Dit geldt voor gekochte e-tickets. Deze kunnen alleen per mail tot twee uur voor aanvang van de voorstelling bij ons worden geannuleerd. Er kunnen geen gedeeltelijke aankopen teruggeboekt worden, enkel de gehele aankoop.
Vermeld in je mail aan info@nieuwescene.nl o.v.v. annuleren e-ticketaankoop: je mailadres waarmee je de aankoop hebt gedaan, je bankrekeningnummer + tenaamstelling van deze rekening en voeg de mail met barcode van je aankoop toe. Enkel dan kunnen wij het bedrag van jeuw aankoop terugstorten op je rekening.
 
Kijkwijzersymbolen
 
 

Kijkwijzer informeert niet over geschiktheid of kwaliteit
De leeftijdsaanduiding van Kijkwijzer betekent niet dat een film geschikt is voor kinderen vanaf die leeftijd. Daarover doet Kijkwijzer geen uitspraak. Een voorbeeld: een serieuze documentaire heeft het advies Alle Leeftijden, omdat deze geen schadelijke beelden voor kinderen bevat. De film kan echter toch ongeschikt zijn voor kleine kinderen, omdat de inhoud te moeilijk is. Kijkwijzer oordeelt ook niet over de inhoud of kwaliteit van films. Daarvoor verschillen de voorkeuren en normen van ouders te veel.

Kijkwijzer en de wet
Kijkwijzer stelt dat ouders zelf verantwoordelijk zijn voor wat hun kinderen mogen zien, maar let op: in de publiek ruimte - waaronder bioscopen - heeft de overheid een wettelijke bepaling verbonden aan de Kijkwijzer leeftijden. Daardoor mogen kinderen onder de 16 bijvoorbeeld niet naar een bioscoopfilm met Kijkwijzer 16, óók niet as er een volwassene bij is.

Onder de 16 jaar, geen toegang
Artikel 240a is door de overheid verbonden aan de leeftijd van 16 jaar. Op basis van dit artikel krijgen kinderen die jonger zijn dan 16 jaar geen toegang tot een bioscoopfilm met de leeftijdgrens 16 of 18. Ook niet wanneer zij door een volwassene worden begeleid. Er kan om legitimatie worden gevraagd. 

Bij films met de overige leeftijdsgrenzen (6, 9, 12 en 14) worden kinderen onder de leeftijdsgrens alleen onder begeleiding van een volwassene toegelaten.