Film- en media-educatie voor HBO en WO

Film is een populair medium om de wereld te ontdekken en te begrijpen. Het begrijpen van beeldtaal van film is onmisbaar geworden in onze gemedialiseerde samenleving.

Een bezoek met studenten aan Filmtheater De Nieuwe Scene is leuk en leerzaam tegelijk. Film is een ideale aanjager voor een goede discussie, kan dienen als een inspiratiebron tijdens een studietraject en is een laagdrempelige introductie op een bepaald onderwerp voor de komende termijn.


SCHOOLVOORSTELLINGEN ACTUELE FILMS

Ons actuele filmprogramma vind je hier en in het maandelijks programmaboekje. Deze films kunnen op alle schooldagen onder schooltijd worden geboekt als besloten schoolvoorstelling. 

SCHOOLVOORSTELLING OP MAAT

Zoek je een film die aansluit bij een specifiek onderwerp of voor activiteiten- en evenementenweken? Er is altijd wel een titel te vinden die past bij de activiteit, het gewenste thema, schoolvak, de leeftijd en het niveau van de studenten. Deel je wensen, ideeën of verzoeken met ons. We kunnen samen komen tot een op maat gemaakte educatieve filmvertoning, toegespitst op het leertraject en de leerdoelen van de studenten en/of docenten. Let wel: hiervoor gelden aparte prijsafspraken.