Film- en media-educatie voor Primair Onderwijs

Film is een populair medium om de wereld te ontdekken en te begrijpen. Film kan ook, net als andere kunsten, ontroeren, vermaken en aan het denken zetten. Ons filmaanbod sluit niet alleen aan bij de culturele ontwikkeling van de kinderen, maar ook bij thema's als burgerschap, taal en mediawijsheid. Het hele schooljaar door kunnen in ons Filmtheater schoolvoorstellingen plaatsvinden.

Zoek je een film die aansluit bij een specifiek onderwerp of voor activiteiten- en evenementenweken? Er is altijd wel een titel te vinden die past bij de activiteit, het gewenste thema, schoolvak, de leeftijd en het niveau van leerlingen/studenten. Neem contact met ons op!


FILMEDUCATIEVE PROGRAMMA'S

Scholen kunnen in ons Filmtheater of in het eigen klaslokaal genieten van de beste en leukste filmeducatieve programma's van  landelijke en zelfs internationaal gerenommeerde partijen. Zoals IDFA, het grootste documentaire filmfestival ter wereld in Amsterdam, of van Eye Filmmuseum in Amsterdam.

Doe als (thuis)-docent of leerling meer filmeducatieve kennis op via Wat-kijk-je-nou?

Wat zie je als je een film of video kijkt? Sosha duikt in de wereld van film en vertelt je alles over het effect van verschillende camerashots, goed acteerwerk en het juiste geluid.

Klik hier voor meer info.


Er is altijd wel een titel te vinden die past bij het gewenste thema, schoolvak en de leeftijd van leerlingen. Op de webiste van het Netwerk Filmeducatie vindt je een uitgebreide database van filmtitels die geschikt zijn voor filmeducatie. Bij elke titel wordt aangegeven voor welk onderwijsniveau deze geschikt is, welk filmaspect bijzonder is en bij welk(e) onderwijsthema('s) de titel aansluit. Ook wordt waar mogelijk verwezen naar bijbehorend lesmateriaal.

Klik hier voor meer info.


Kom in het najaar naar IDFA of breng het festival naar school en maak kennis met verrijkende documentaires. In verband met corona kunnen films zowel in het filmtheater als online in de klas worden bekeken. De leerlingen worden door de hoofdpersonages meegenomen in hun bijzondere verhalen. Daarna reflecteren zij op wat ze gezamenlijk hebben gezien. De films worden ondersteund door lesmateriaal en nagesprekken.

Klik hier voor meer info.


Cinekid biedt een uitgebreid programma tijdens het festival in Amsterdam in oktober en verzorgt daarnaast ook het hele jaar door, in het hele land, workshop(trajecten) en filmvertoningen specifiek voor scholen. Met deze activiteiten zorgt Cinekid dat alle kinderen in Nederland kennis kunnen maken met kwaliteitsfilms en worden zij op intensieve wijze betrokken bij diverse vormen van media(kunst).

Klik hier voor meer info.


Korte FilmPoule Eye

Eye Educatie heeft een selectie gemaakt van geschikte korte films. Er worden diverse compilatieprogramma's aangeboden die in te zetten zijn voor schoolvoorstellingen voor het primair onderwijs. Bij deze programma's is lesmateriaal beschikbaar dat aansluit onderwijsthema's als tijd, reizen, pesten, vriendschap, afscheid en liefde. De compilatieprogramma's zijn tussen de 40 en 70 minuten lang.

Klik hier voor meer info.


Afscheid groep 8 (OF EINDFILM / MUSICAL GROEP 8)

Heeft groep 8 hard gewerkt aan een eindfilm van Hollywood in de Klas of is de musical verfilmd? Dan is de bioscoop of filmtheater de beste plek om deze film te bekijken. Maak het afscheid groep 8 onvergetelijk met een vertoning in ons filmtheater. 

Klik hier voor meer info.