Werk je browser bij

Zo te zien gebruik je een verouderde of niet ondersteunde browser.
Gebruik een recente versie van één van de volgende browsers voor een optimale werking van deze website

Download Chrome Download Firefox Download Edge

Educatie- Primair Onderwijs

Film- en Media-educatie sluit aan bij de kerndoelen Oriëntatie op jezelf en de wereld en Kunstzinnige oriëntatie.
Geschikte films voor filmeducatie kun je vinden in onderstaande programma's:

Mediakunst

Mediakunsteducatie is het leren over en door media als kunstzinnige uiting, waarbij kritisch kijken, reflecteren en creatieve vaardigheden een belangrijke rol spelen. Het doel van het project Mediakunst is om middels samenwerking primair onderwijs en culturele instellingen  een bijdrage te leveren aan cultuureducatie. Cultuureducatie, die  gericht is op duurzame inbedding van mediakunst ten behoeve van de culturele ontwikkeling van de leerlingen. Het programma Mediakunst biedt ook de mogelijkheid voor  leerlingen/jongeren om te participeren in de maatschappij. Het programma verkleint de vaak grote afstand tot deelname aan kunst en cultuur.  De ‘beleving’ van het bezoek aan het (film)theater is binnen het programma een belangrijk onderdeel.

Binnen het project is een programma ‘Professionalisering leerkracht en school’ opgenomen.


Beoogde partners:

  • Speciaal onderwijs Ulingshof (school voor leerlingen met een meervoudig beperking)
  • Voortgezet Speciaal onderwijs Impuls
  • Bs Harlekijn
  • Bs Toermalijn


Thema: verbinding, participatie, identiteit, eigenwaarde

Periode: september 2019-2022

Mede mogelijk gemaakt met financiële ondersteuning door het Fonds voor Cultuurparticipatie

Klik hier voor meer info

pastedGraphic.png

Kom in het najaar naar IDFA of breng het festival naar school en laat je leerlingen kennismaken met verrijkende documentaires. Klik hiervoor meer info. 
LET OP: voor het IDFA-programma gelden de tarieven zoals vermeld, onderaan deze pagina!!


Kijk-goed Eyefilm 

Zoek je een film die aansluit bij een specifiek onderwerp? Er is altijd wel een titel te vinden die past bij het gewenste thema, schoolvak en de leeftijd van leerlingen. Kijk-goed Eyefilm is een uitgebreide database van filmtitels die geschikt zijn voor filmeducatie. De titels zijn zorgvuldig geselecteerd. Bij elke titel wordt aangegeven, voor welk onderwijsniveau deze geschikt is, welk filmaspect bijzonder is en bij welk(e) onderwijsthema('s) de titel aansluit. Ook wordt waar mogelijk verwezen naar bijbehorend lesmateriaal.

Korte FilmPoule EYE Educatie

EYE Educatie heeft uit de Korte Film Poule een selectie gemaakt van geschikte films. Er worden diverse compilatieprogramma's aangeboden die in te zetten zijn voor schoolvoorstellingen voor zowel het basisonderwijs als het voortgezet onderwijs. Bij deze programma's is lesmateriaal beschikbaar dat aansluit bij kern- en leerdoelen van onderwijs en onderwijsthema's. De compilatieprogramma's zijn tussen de 40 en 70 minuten lang.

De filmprogramma's en het bijbehorende lesmateriaal sluiten aan bij onderwijsthema's als tijd, reizen, pesten, vriendschap, afscheid en liefde. Filmtheater De Nieuwe Scene is geabonneerd op de Korte FilmPoule EYE Educatie.

VIEWING
Jaarlijks vindt er een zogenaamde ‘viewing’ plaats van enkele bijzondere films, met name geschikt voor activiteiten- en evenementenweken. Tijdens de viewing kunnen docenten -kosteloos- de geschiktheid van de films beoordelen voor hun activiteitenprogramma in het lopende schooljaar. Data en programma van komende viewings worden later bekend gemaakt.

Tarieven en info
Klik hier voor meer info.

Voor meer informatie tel: 06 29403238, email: educatie@nieuwescene.nl