Primair onderwijs

Educatie- Primair Onderwijs

Film- en Media-educatie sluit aan bij de kerndoelen Oriëntatie op jezelf en de wereld en Kunstzinnige oriëntatie.
Geschikte films voor filmeducatie kun je vinden in onderstaande programma's:


Kijk-goed Eyefilm 

Zoek je een film die aansluit bij een specifiek onderwerp? Er is altijd wel een titel te vinden die past bij het gewenste thema, schoolvak en de leeftijd van leerlingen.
Kijk-goed Eyefilm is een uitgebreide database van filmtitels die geschikt zijn voor filmeducatie. De titels zijn zorgvuldig geselecteerd. Bij elke titel wordt aangegeven, voor welk onderwijsniveau deze geschikt is, welk filmaspect bijzonder is en bij welk(e) onderwijsthema('s) de titel aansluit. Ook wordt waar mogelijk verwezen naar bijbehorend lesmateriaal.

 

Korte FilmPoule EYE Educatie

EYE Educatie heeft uit de Korte Film Poule een selectie gemaakt van geschikte films. Er worden diverse compilatieprogramma's aangeboden die in te zetten zijn voor schoolvoorstellingen voor zowel het basisonderwijs als het voortgezet onderwijs. Bij deze programma's is lesmateriaal beschikbaar dat aansluit bij kern- en leerdoelen van onderwijs en onderwijsthema's. De compilatieprogramma's zijn tussen de 40 en 70 minuten lang. 
De filmprogramma's en het bijbehorende lesmateriaal sluiten aan bij onderwijsthema's als tijd, reizen, pesten, vriendschap, afscheid en liefde. Filmtheater De Nieuwe Scene is geabonneerd op de Korte FilmPoule EYE Educatie.

 

VIEWING
Jaarlijks vindt er een zogenaamde ‘viewing’ plaats van enkele bijzondere films, met name geschikt voor activiteiten- en evenementenweken. Tijdens de viewing kunnen docenten -kosteloos- de geschiktheid van de films beoordelen voor hun activiteitenprogramma in het lopende schooljaar. Data en programma van komende viewings worden later bekend gemaakt.

Tarieven en info
Klik hier voor meer info.

Voor meer informatie tel: 06 29403238, email: educatie@nieuwescene.nl

Bezig met laden