Werk je browser bij

Zo te zien gebruik je een verouderde of niet ondersteunde browser.
Gebruik een recente versie van één van de volgende browsers voor een optimale werking van deze website

Download Chrome Download Firefox Download Edge

Europese erkenning voor filmtheaters Venlo en Roermond

    
Filmprogrammeurs Anita Smeets en Iris Jansen zien de toetreding tot
European Cinemas als een belangrijke waardering voor de kwaliteit van de beide filmtheaters.

Filmtheater De Nieuwe Scène in Venlo en de ECI cultuurfabriek in Roermond worden door European Cinemas opgenomen in het Europese netwerk van filmtheaters. De beide instellingen werken al enige tijd samen.

Het filmnetwerk European Cinemas richt zich op het vertonen van Europese films en is op dit moment aanwezig in 34 landen en 677 Europese steden. Om deel uit te kunnen maken van het netwerk committeren theaters zich om een significant percentage Europese films te vertonen. Ook organiseren de aangesloten filmtheaters speciale projecten. Het doel is hierbij om de Europese programmering in filmtheaters te vergroten en om exposanten aan te moedigen om Europese initiatieven gericht op Young Audiences te ontwikkelen. Het promoten van diversiteit binnen de Europese programmering staat voorop. Voor de bezoeker betekent dit een uiteenlopende en diverse programmering.

De samenwerking tussen De Nieuwe Scène en de ECI cultuurfabriek is een goede keuze geweest, volgens de beide filmhuizen. Door gezamenlijk een netwerk te creëren is het de filmtheaters gelukt toe te treden tot European Cinemas. De twee filmtheaters werken samen om de filmcultuur te versterken. Dit doen ze onder meer door het organiseren van specials, zoals bijvoorbeeld het ‘As Equals’ filmfestival in november. Hier staat diversiteit centraal, iets wat door European Cinemas aangemoedigd wordt. Daarnaast is er regelmatig overleg met betrekking tot de programmering om de diversiteit en de kwaliteit te waarborgen.

Anita Smeets en Iris Jansen, programmeurs film, voorzien een mooie toekomst: „We zijn erg blij met de erkenning van European Cinemas. De benoeming is een belangrijke waardering voor de kwaliteit van onze filmtheaters. We kijken er dan ook naar uit om mooie programma’s te ontwikkelen, waarmee we de bezoekers kunnen prikkelen.”