Werk je browser bij

Zo te zien gebruik je een verouderde of niet ondersteunde browser.
Gebruik een recente versie van één van de volgende browsers voor een optimale werking van deze website

Download ChromeDownload FirefoxDownload Edge

Oasis Knebworth 1996

Op 10 en 11 augustus 1996 kwamen 250.000 jonge muziekfans samen in Knebworth Park om Oasis twee recordbrekende, tijdperk-bepalende shows te zien spelen. Met een setlist die van begin tot eind vol stond met absolute klassiekers, waaronder Champagne Supernova, Wonderwall en Don’t Look Back In Anger, waren de Knebworth concerten zowel het hoogtepunt van het succes van de band als de mijlpaal voor een generatie.Alle tickets waren destijds in minder dan 24 uur uitverkocht, waarmee ze alle Britse kassarecords verbraken. De organisatoren schatten dat de band twee of drie keer zoveel tickets had kunnen verkopen. Meer dan 2% van de bevolking van het Verenigd Koninkrijk had geprobeerd kaartjes te kopen. De monumentale shows speelden zich af tegen de achtergrond van het Verenigd Koninkrijk dat langzaam herstelde van een decennium van recessie. Opkomend uit de jaren '80, veranderde de stemming van de natie. Een culturele heropleving van kunst en cultuur leidde tot 'Cool Britannia' en in hun snelle opkomst belichaamde Oasis dat nieuw gevonden optimisme en branie.

Oasis Knebworth 1996 is het verhaal van de speciale relatie tussen Oasis en hun fans die het grootste concert van de jaren '90 mogelijk maakten. Het wordt verteld door de ogen van de fans die erbij waren, opgebouwd rond uitgebreide en nooit eerder vertoonde archiefconcert- en backstagebeelden van het evenement, met aanvullende interviews met de band zelf en concertorganisatoren.


Luister deze live-track op Spotify.

Geregisseerd door Grammy Award-winnaar Jake Scott, is dit een vreugdevolle en soms aangrijpende filmische viering van een van de meest iconische live concertevenementen van de afgelopen 25 jaar, volledig gedreven door de muziek en de eigen ervaringen van de fans van dat monumentale weekend.

De entree voor deze film is een vaste prijs van €12,50. Kortingen zijn niet geldig en ook reserveren is niet mogelijk. Kaartjes kunnen hier online worden gekocht (voorkeur) of aan onze kassa tijdens openingstijden.

vr 24 sep 20:30  

    

zo 26 sep 16:00