Werk je browser bij

Zo te zien gebruik je een verouderde of niet ondersteunde browser.
Gebruik een recente versie van één van de volgende browsers voor een optimale werking van deze website

Download Chrome Download Firefox Download Edge

Nederlands Film Festival 2021

Festivalpremières

Het Nederlands Film Festival komt dit jaar naar je toe!

Noodgedwongen moest ook het Nederlands Film Festival vorig jaar in verband met corona iets verzinnen om een groter publiek te bereiken. De oplossing: premières van nieuwe Nederlandse films niet alleen in Utrecht in de zalen, maar ook in bioscopen en filmtheaters in het hele land. En dat bleek een groot succes, dus dat doet het festival dit jaar weer. En wij doen mee! 

Wij vertonen twee films in het kader van de NFF Festivalpremières 2021. Beide met een Limburgse, zelfs Venlose, link. Net als de première in Utrecht worden de premièrevoorstellingen die parallel in het land worden vertoond, voorzien van omlijsting.

Let op! Deze festivalpremières hebben een entreeprijs van 11 euro. Die prijs wordt in heel Nederland op alle festivallocaties gehanteerd. Reguliere kortingspassen, zoals onze DNS-filmpas, zijn gewoon toepasbaar en worden op de gebruikelijke manier verrekend (twee euro korting). Ook betaling met de Nationale Bioscoopbon voor deze festivalpremières is mogelijk. 


DO NOT HESITATE

Sharif Korver, 2021, 87 min

 

Tijdens een vredesmissie in het Midden-Oosten zijn drie jonge soldaten op zichzelf aangewezen als hun militaire voertuig met pech middenin de bloedhete woestijn vast komt te staan. Steeds meer losgezongen van de werkelijkheid proberen de militairen het hoofd koel te houden. Rampzalige gebeurtenissen stapelen zich op nadat de soldaten een veertienjarige jongen volgen naar vijandig gebied, op zoek naar water. Kunnen ze deze jongen wel vertrouwen? Is hun paranoia terecht?

Eén van de hoofdrollen wordt gespeeld door Limburger Joes Brauers uit Bocholtz. Het is de derde oorlogsfilm waarin hij dit jaar bij ons te zien is, de andere twee waren DE OOST van Jim Taihuttu en QUO VADIS, AIDA? over de val van Srebrenica. Joes is volgend jaar naast Suzan Seegers te zien als Kapelaan Odekerke in de spektakelmusical Dagboek van een Herdershond van Toneelgroep Maastricht. 

za 25 sep 20:30  

    

 


THE SPECTACULAR

Willem Bosch & Pieter Kuijpers, 2021, 200 min

 

Eind jaren '80 wordt het zuiden van Nederland opgeschrikt door een reeks dodelijke IRA-aanslagen. Een speciaal team van rechercheurs opent de internationale jacht op een onzichtbare terreurcel, die een aanslag van ongekende omvang in Nederland heeft gepland.

THE SPECTACULAR is een groots project, met een internationale cast, dat zich in verschillende delen van Europa afspeelt. Vanwege de aangescherpte COVID-19 maatregelen was het onmogelijk om de serie in verschillende landen op te nemen. Om die reden is besloten alle buitenlandse sets na te bouwen in een studio in Nederland. Niet eerder werd dit gedaan voor een serie van deze omvang. Veel scenes zijn ook op de locaties gedraaid waar het zich ruim dertig jaar geleden allemaal afspeelde, zoals op de Markt in Roermond.

THE SPECTACULAR is een mini-serie die deels is geregisseerd door de Tegelse regisseur Pieter Kuijpers. De Nederlandse cast bestaat uit o.a. Hadewych Minis, Michel Sluysmans, Jacob Derwig, Peter Blok en Abbie Chalgoum. De Ierse cast bestaat uit o.a. Aoibhínn McGinnity (Quarry), Kerr Logan (Game of Thrones), Ian Beattie (Game of Thrones) en Declan Conlon (The Tudors).

De serie is dit najaar te zien op TV, maar alleen vandaag op groot doek en met 5.1 geluid.

Programma THE SPECTACULAR

14:00 Aflevering 1 van THE SPECTACULAR
14:50 Korte pauze
15:00 Aflevering 2 van THE SPECTACULAR
15:50 Lange pauze
16:10 Aflevering 3 van THE SPECTACULAR
17:00 Korte pauze
17:10 Aflevering 4 van THE SPECTACULAR

Na de eerste en derde aflevering hebben is er een korte plaspauze, na de tweede aflevering kun je even wat te drinken halen. Kaartjes kunnen hier online worden gekocht (voorkeur), of aan onze kassa tijdens openingstijden. Reserveren voor deze filmvertoning is niet mogelijk.

zo 26 sep 14:00  

    

 

Pssst. Om naar uit te kijken: nieuw werk van Pieter Kuijpers én Rob Hodselmans.