Werk je browser bij

Zo te zien gebruik je een verouderde of niet ondersteunde browser.
Gebruik een recente versie van één van de volgende browsers voor een optimale werking van deze website

Download Chrome Download Firefox Download Edge

Filmquiz

Wat weet jij van film? Wil jij je filmkennis met anderen meten? Wil jij een leuke vermakelijke middag met veel filmweetjes en kijkfragmenten, dan is de LFF Filmquiz wat voor jou. Spannend, amusant en leerzaam!

De vragen komen uit films van over de hele wereld. Zowel mainstream als arthouse. Het zijn vragen over klassiekers, nieuwe films, filmstromingen, filmgenres, enz.  Een leuk middagje filmkijken en raden. Geef je op en doe mee!

“Woody, I have a question. Um, well, actually, not just one, I have all of them. I have all the questions.”
Toy Story 4

Traditioneel organiseerden de samenwerkende Limburgse  filmhuizen (LFC) in samenwerking met het Huis voor de Kunsten Limburg elk jaar onder de naam “Het Grote Weten” een nationale filmquiz. Op die quiz streden dan tientallen deelnemers om de titel “Filmkenner van het jaar”. Het Limburgs Film Festival heeft deze traditie weer in ere hersteld en na een succesvolle editie in 2020, zal de filmquiz nu als extra activiteit worden georganiseerd. Quizmasters Jan Salden en Hay Joosten zijn al druk bezig met het formuleren van vragen en het uitzoeken van kijkfragmenten. 

De filmquiz vindt plaats op zondag 10 oktober in ons filmtheater van 14:30 tot 18:00 uur. Dit jaar kun je je als viertal inschrijven en strijden om de eerste plek! De kosten per team bedragen €20,-.