Werk je browser bij

Zo te zien gebruik je een verouderde of niet ondersteunde browser.
Gebruik een recente versie van één van de volgende browsers voor een optimale werking van deze website

Download Chrome Download Firefox Download Edge

Buiten is het Feest


!! Programmawijziging !!
Producent van de film en Venlonaar Reinier Selen kan helaas niet aanwezig zijn, maar goed nieuws: de regisseur van de film, Jelle Nesna, neemt zijn plaats in. Jelle zal fysiek aanwezig zijn in Venlo.


Het Limburg Film Festival komt deze zomer met een speciaal programma naar onze zalen. Op vrijdagmiddag 6 augustus organiseert het festival in samenwerking met de Bibliotheek Venlo (Venlo Leest) en met ons, een speciale vertoning van Buiten is het Feest. De verfilming van de roman van Arthur Japin, geïnspireerd door het leven van Karin Bloemen.

Voorafgaand aan de film gaan we in gesprek met regisseur Jelle Nesna en na afloop volgt een live Q&A middels videoverbinding met Arthur Japin vanuit zijn woonplaats in Zuid-Frankrijk.

Het programma van deze middag:

Vrijdag 6 augustus
14:30 uur | voorgesprek met Jelle Nesna
14.50 uur | filmvertoning
16:15 uur | korte pauze
16:35 uur | nagesprek met Arthur Japin
17:30 uur | einde

Voorafgaand en na de film worden de boeken van Arthur Japin verkocht.

De entree voor deze middag is een vaste prijs van €17,50 (inclusief een kopje koffie of thee). Kortingen zijn niet geldig en ook reserveren is niet mogelijk. Kaartjes kunnen hier online worden gekocht (voorkeur) of aan onze kassa tijdens openingstijden.

koop tickets      


Over de gasten

Jelle Nesna studeerde in 1985 af aan de Nederlandse Filmacademie en ontving de GNS-prijs voor beste afstudeerfilm. Vervolgens regisseerde hij een film over het leven van dichter Jan Arends. In 2009 maakte hij zijn eerste speelfilm: CARMEN VAN HET NOORDEN, in de voetsporen van zijn grootvader Hans Nesna die in 1919 samen met de Nederlandse filmpionier Maurits Binger ook een CARMEN VAN HET NOORDEN regisseerde. Jelle's CARMEN won een Gouden Kalf voor Beste Soundtrack op de Nederlands Filmfestival. Onlangs heeft Jelle de speelfilms RAFAËL (2018) en BUITEN IS HET FEEST (2020) ontwikkeld. Films gebaseerd op ware gebeurtenissen en projecten die zijn maatschappelijke betrokkenheid bevestigen.

Arthur Japin werd in 1956 geboren in Haarlem. Na het gymnasium (alpha) studeerde hij twee jaar Nederlandse taal- en letterkunde in Amsterdam en ging daar vervolgens naar de Theaterschool. Arthur Japin schrijft romans en verhalen, toneelstukken en soms een filmscenario. Met zijn eerste roman 'De zwarte met het witte hart' brak hij nationaal en internationaal door. Sindsdien verschenen van zijn werk 43 vertalingen in meer dan 20 talen. In 2012 verscheen Maar buiten is het feest, een roman geïnspireerd op het leven van Karin Bloemen. Onder regie van Jelle Nesna verscheen in 2020 de speelfilm Buiten is het feest. De film is een vrije bewerking van deze roman. In 2020 verscheen zijn 11e roman: Mrs. Degas.


Op de set van de film (v.l.n.r.: Georgina Verbaan, Karin Bloemen, Abbey Hoes, (scenarioschrijfster) Karen van Holst-Pellekaan, Arthur Japin en Jelle Nesna)


Partners: