Werk je browser bij

Zo te zien gebruik je een verouderde of niet ondersteunde browser.
Gebruik een recente versie van één van de volgende browsers voor een optimale werking van deze website

Download Chrome Download Firefox Download Edge

De films van Charlie Chaplin

In het kader van de 100ste verjaardag van THE KID (1921), worden enkele klassiekers van het komische genie Charlie Chaplin opnieuw uitgebracht in de Nederlandse filmtheaters. En een selectie van die films is ook bij ons te zien. Prachtig mooi opgepoetst in 2k en 4k beeldkwaliteit.

Charles Spencer (Charlie) Chaplin was in de tijd van het ontstaan van de bioscoopfilm in de Verenigde Staten een van de beroemdste filmsterren ter wereld. Later werd hij ook filmregisseur. Zijn bekendste rol was die van de zwerver The Tramp, een mannetje van eenvoudige komaf met een klein snorretje en een aanzienlijke persoonlijke waardigheid. Met een strakzittende jas, een rotting (rotan wandelstokje) en een hoedje lukt het hem in het dagelijks leven steeds weer vanuit een underdog-situatie zijn moeilijkheden te overwinnen. Chaplin speelde deze rol met veel succes van 1914 tot 1936 in tientallen films.

THE KID en THE CIRCUS zijn alleen als zogenaamde Double Bill te zien, dus twee films als pakket. Reden daarvoor is de lengte van de beide films. THE KID duurt 53 minuten, THE CIRCUS duurt 72 minuten. De beide films samen duren dus een nette twee uurtjes. De lengte van een lekker filmmiddagje en -avond. 


THE KID & THE CIRCUSMODERN TIMES CITY LIGHTS THE GREAT DICTATOR