De Avond van de Limburgse Korte Film

Welke film wordt favoriet van het Limburgse filmpubliek en wint €1.500?

Op woensdag 28 september vindt de tweede editie plaats van De Avond van de Limburgse Korte Film. Een initiatief van CineSud i.s.m. zes Limburgse filmtheaters. Op hetzelfde tijdstip kun je in de zes  Limburgse filmtheaters terecht voor een selectie recente korte Limburgse films. In elke stad kiest het publiek haar favoriet. De over-all favoriet wint de prijs van het Limburgse filmpubliek bestaande uit een cash geldprijs van € 1.500 beschikbaar gesteld door CineSud.

De Avond van de Limburgse Korte Film is een samenwerking tussen CineSud, Lumière Cinema Maastricht, Filmhuis De Spiegel in Heerlen, Filmhuis De Domijnen in Sittard-Geleen, ECI Film in Roermond, Filmtheater De Nieuwe Scene en DOK6 Panningen.

Laat je verrassen door recente en nieuwe pareltjes uit je eigen regio. Films worden voorzien van een korte video-inleiding door de makers, zodat je ook de gezichten achter de films leert kennen.

Regisseur Luciënne Venner is ook fysiek aanwezig om over haar film SILENT HEAT te praten. 

KOOP TICKETS  

    

 

De Avond van de Limburgse Korte Film 2022 | Programma

1. WALL#4, Lucas Camps, 2021, 07’54
Wanneer een bioscooppubliek de bezochte film begint af te kraken, krijgt het plot een onverwachte wending.

2. Funkele, Nicole Jachmann, 2021, 16'09
De 15-jarige Robin en haar beste vriendin Merel delen alles en zijn onafscheidelijk. Behalve dan Robins ontluikende seksualiteit en nieuwsgierigheid. Hier schaamt Robin zich voor en houdt ze angstvallig verborgen.

3. Blèh, Tim Alards, 2022, 04'17
In de ogen van een fantasierijke kleuter zijn telefoongebruikers net zombies.

4. Silent Heat, Luciënne Venner, 2021, 18’48
Op vakantie met haar vriendin worden Lyla's fantasieën op een onverwachte manier geactiveerd. Nadat ze is gestoken door een zee-egel, ontmoet ze de sensuele Valéry die haar met een eigenaardig ritueel meeneemt naar een ondergrondse subcultuur. Het eiland lijkt vol plezier en een landschap van verlangen.

5.What killed Timmy Benson, Nick Cremers, 2022, 14’08
In een slaperig sneeuwdorp wordt een jonge speelse Timmy Benson in de gaten gehouden door een duistere aanwezigheid uit het verleden.

5. Als een Schaduw bleef je mij bewaard, Luka Kluskens, 2021, 08’40
De zomer laait warm in de heuvels van Zuid-Limburg tijdens het kersenpluk seizoen die ten einde loopt. Als Juul de familie boomgaard gaat overnemen, begint het verlangen naar een ander leven te groeien. Wanneer Juul wordt meegevoerd in een wonderbaarlijke fantasie, botsen dromen van een groter leven met dagelijkse realiteit.