Werk je browser bij

Zo te zien gebruik je een verouderde of niet ondersteunde browser.
Gebruik een recente versie van één van de volgende browsers voor een optimale werking van deze website

Download Chrome Download Firefox Download Edge

Beleefweek Limburg 2021

Gezonde landschappen, gezonde Limburgers.

Van 25 september tot en met 3 oktober 2021 organiseert IVN de Beleefweek Limburg. Jouw kans om het Limburgse landschap te beleven. Dit jaar kan dat voor het eerst in beide Limburgse provincies, in Nederland én België. Het thema van 2021 is: "Gezonde landschappen, gezonde Limburgers".

Natuurlijk moet je deze week vooral naar buiten, maar omdat het 's avonds alweer vroeg donker wordt, bieden wij als filmtheater je de kans om de beleefweek op te rekken tot in de avonduren. We doen dat met de vertoning van een tweetal films die passen binnen de thematiek van de Beleefweek in 2021.


PARELS VAN DE PEEL

Han Meeuwsen en Jarno van Bussel, 2020, 62 min

 

Schoonheid, rust en ruimte en een rijkdom aan leven. PARELS VAN DE PEEL laat de schoonheid zien van drie ooit aaneengesloten hoogveengebieden: Nationaal Park De Groote Peel, de Mariapeel en de Deurnese Peel. In deze door het veen slecht toegankelijke gebieden heerst een rust die nog zelden te vinden is in de natuur, wat zich uit in een rijkdom aan leven. Heb je wel eens de Gladde Slang gezien, de Blauwborst of de Das?

Filmmaker Han Meeuwsen wist voor deze film prachtige beelden te vangen in onze 'voortuin'. Niet onderdoend voor de grote natuurdocumentaires van Sir David Attenborough. Helaas kon Han het resultaat van zijn harde werk niet meer zien, hij overleed in 2017. De nog jonge natuurfotograaf en filmmaker Jarno van Bussel, opgegroeid in de Peel, heeft de film vorig jaar in zijn naam afgerond.

Bij de vertoning zullen Jos van de Kerkhof en Jap Smits aanwezig zijn. Jap is gepensioneerd boswachter en kent de Pelen erg goed. Zowel Jos als Jap zijn zeer betrokken geweest bij het maken van de film. Moderator is Jan Slaats van IVN Meijel.

ma 27 sep 20:15  

    

 


THE HIDDEN LIFE OF TREES

Jörg Adolph, 2020, 97 min

 

Kunnen bomen met elkaar communiceren? Hebben ze een geheugen en een sociaal leven? Boswachter en bestsellerauteur Peter Wohlleben onderzoekt deze vragen en geeft een kijkje in de verborgen wereld van de bossen.

Heel de wereld praat over het milieu, maar toch lukt het vaak niet om naar de natuur zelf te luisteren. Het is voor Duitse boswachter Peter Wohlleben inmiddels een missie geworden om dit te veranderen. Met zijn non-fictie bestseller ‘Das geheime Leben der Bäume’, die inmiddels in meer dan veertig landen is verschenen (ook in Nederland), laat Wohlleben de verborgen wereld van de bossen zien, het zogenaamde ‘Wood Wide Web’ van bomen die met elkaar communiceren. 
 
Fascinerende documantaire die je blik op bomen definitef verandert.
 

di 28 sep 20:15  

   

do 30 sep 19:45  

   

ma 04 okt 20:15