Werk je browser bij

Zo te zien gebruik je een verouderde of niet ondersteunde browser.
Gebruik een recente versie van één van de volgende browsers voor een optimale werking van deze website

Download ChromeDownload FirefoxDownload Edge

A Beethoven Journey - Film + lezing

UITGESTELD TOT EEN NOG NADER TE BEPALEN DATUM IN 2022. 

In 2020 was het 250 jaar geleden dat Ludwig van Beethoven werd geboren. Gefilmd over een periode van 4 jaar, heeft de bekroonde regisseur Phil Grabsky de leidende concertpianist Leif Ove Andsnes gevolgd terwijl hij de wereld rondreist met uitverkochte concerten met het Mahler Chamber Orchestra in een poging een van de grootste sets ooit voor piano geschreven te begrijpen en te interpreteren: de vijf pianoconcerten van Beethoven.

Leif Ove Andsnes wordt beschouwd als een van de beste pianisten van deze tijd en biedt een zeldzaam inzicht in de wereld van een pianist van wereldklasse, maar nog belangrijker, tegen de achtergrond van Leif Ove en het Mahler Chamber Orchestra die deze vijf stukken spelen, probeert de film de vele mythen uit het leven van Beethoven te ontrafelen om te onderzoeken hoe dit wonderbaarlijke talent uit Bonn een van de grootste componisten ter wereld werd tegen de tijd dat hij het vijfde concert schreef. Misschien is het vooral de meest onthullende biografie van Beethoven.

Lezing door Maurice Wiche

Voorafgaand aan de filmvertoning geeft Maurice Wiche een lezing. Hij dirigeert al jaren diverse koren, en was onder meer 20 jaar als cantor- organist verbonden aan de kerk van Munstergeleen. Naast het geven van luistercursussen (onder meer bij Kunstencentrum Venlo) en luisterlezingen, organiseert hij muziekreizen naar concertzalen in binnen- en buitenland. Tevens is hij als muziekjournalist verbonden aan De Limburger en enkele vakbladen.

Tickets kopen

De entree voor deze film is een vaste prijs van €12,50. Kortingen zijn niet geldig. Heb je al tickets gekocht voor deze vertoning? Die blijven gewoon geldig. Je hoeft niets te doen.