De Fossa Sanctae Mariae. Te zien op 16 en 28 december.


Op vrijdag- 16 en woensdagmiddag 28 december vertonen we de film over de Fossa Eugeniana die Venlonaar Huub Duijf maakte over het 17de eeuwse Spaanse kanaalplan. In De Limburger van woensdag 23 november was te lezen dat de film op zaterdag 10 december in première gaat. Klopt. Echter, die première is voor genodigden.

Alleen op vrijdagmiddag 16 en woensdagmiddag 28 december is de film regulier te zien. Huub is bij beide vertoningen aanwezig. Tickets voor de film zijn alleen te koop. Dat kan hier op onze website of tijdens openingstijden van ons filmtheater aan de kassa.

Huub Duijf ging anno 2022 met de camera op zoek naar welke sporen we van 'de Fossa' in het huidige landschap in Duitsland en Nederland nog terugzien. Dat brengt hem aan onze kant 'van de päöl' uiteraard o.a. in Arcen waar de aarden bastions en droge grachten van het dubbelfort Fort Hazepoot nog goed te herkennen zijn. Het levert een voor Venlo belangrijk cultuurhistorisch document op waaraan ook een lessenpakket voor het basisonderwijs is gekoppeld.