Een Zee van Vlinders + nagesprek

_____

Regisseur Richard Dols uit Maastricht is aanwezig voor een nagesprek na afloop van de film.
_____

Documentaire over kunstenaar Stefan Cools en landschapsarchitect Sandra van den Beuken en hun persoonlijke ontwikkeling en strijd om hedendaagse problematieken en oplossingen voor de inheemse natuur dichtbij en tastbaar te maken. Aan de hand van de vlinder leren Van den Beuken en Cools die natuur te begrijpen.

Op een intrigerende wijze krijgen we inzichten in de natuur om ons heen die op meerdere plekken uit balans is. Inzichten die leiden naar een duurzamere, lokale wereld. Het Bunderbos, in de gemeente Meerssen, krijgt hierin een centrale plek. Dit bos is voor Stefan Cools de plek waar zijn liefde voor de natuur als kleine jongen ontstond en tegelijk is het nu, 38 jaar later, een van de onderzoeksgebieden voor zijn kunst en de natuurlijke bestrijding van o.a. de processierups. Een autodidactisch kunstenaar die werkt in een periode van klimaatverandering.

Van den Beuken is landschapsarchitect en heeft als doel de natuur dichter bij mensen te brengen en doet dit o.a. als zelfstandige en voorheen bij stichting IKL. Van den Beuken houdt overzicht en heeft veel kennis over het landschap, waardoor ze samen met Cools inhoudelijk werk maakt, wat ook tegenstellingen in zich mag dragen.

EEN ZEE VAN VLINDERS is een actuele film over de beproeving van het kunstenaarschap en geeft tegelijkertijd de mogelijkheid om hedendaagse problematieken en oplossingen voor de inheemse natuur, die veraf lijken, dichtbij en tastbaar te maken.

_____

Voorafgaand aan de film kun je deelnemen aan een wandeling door de Venlose binnenstad i.h.k.v. het project 'Nieuwe Uitzichten, Kunst en Design voor Vergroening' van Museum van Bommel van Dam. Onderdeel van dat project, en de wandeling, is 'De Steriele Tuin' op het dakterras van het museum, gemaakt door Cools en Van den Beuken.

De gratis wandeling van ongeveer 1,5 uur o.l.v. een gids start om 14.00 uur bij het museum. Aanmelden is niet noodzakelijk, maar zorg er wel voor dat je op tijd aanwezig bent. Kijk voor meer informatie over de wandeling op de website van het museum. Wij als filmtheater zijn daar niet bij betrokken.

Cast & Crew
Stefan Cools, Sandra van den Beuken

Regie
Richard Dols

Land van herkomst
Limburg

Gesproken taal
Limburgs, Nederlands

Genre
Documentaire

Productiejaar
2022

Lengte
1:30 deze voorstelling is zonder pauze

Kijkwijzer

Delen


Speeltijden (klik op de tijden om te kopen en/of reserveren)

zozo02oktoberokt
  • zeevanvlinders01_133088333824242545_big.jpg
  • Zeevanvlinders16_133088333925444011_big.jpg
  • zeevanvlinders07_133088334030834414_big.jpg
  • Zeevanvlinders15_133088334058080583_big.jpg

Suggesties