Moonage Daydream

► Programmawijziging ◄

MOONAGE DAYDREAM is nog een aantal keer meer te zien dan enkel de tijden en datums die zijn te vinden in onze maandfolder van september. Zie onderaan deze pagina. Voor alle programmawijzigingen voor september kijk je op onze homepagina onder nieuwsberichten.
_____

Met MOONAGE DAYDREAM brengt Brett Morgen (THE KID STAYS IN THE PICTURE, COBAIN: MONTAGE OF HECK) een genreoverstijgende onderdompeling in de kunst en klanken van David Bowie. Algemeen beschouwd als een van de grootste artiesten van onze tijd, brengt David Bowie de cultuur al meer dan 50 jaar in beroering.

MOONAGE DAYDREAM is de eerste film met het fiat van Bowies nabestaanden, die Morgen ongeëvenaarde toegang verleenden tot hun collectie. Verteld aan de hand van sublieme, caleidoscopische beelden, persoonlijk archiefmateriaal, nooit eerder geziene performances, en verankerd door David Bowies eigen muziek en woorden, nodigt de film je uit om je onder te dompelen in de unieke ‘Bowiewereld’.

In 2017 vertrouwden de nabestaanden Morgen ruim 5 miljoen archiefstukken toe. Tot de collectie behoorden zeldzame en nooit eerder vertoonde tekeningen, opnamen, films en dagboeken. Morgen werkte vier jaar lang aan de montage van de film en nog eens 18 maanden aan het Sound Design, de animaties en het kleurenpalet.

MOONAGE DAYDREAM is meer dan een documentaire. Het is een genre-overschrijdende filmische ervaring gebaseerd op een van de meest iconische wereldberoemde rocksterren aller tijden.


_____

'Bedwelmende reis door het universum (of eigenlijk de universums) van David Bowie. Een monumentale film. Het enige wat je kunt doen is je eraan overgeven'
Filmkrant

'Doet je naar adem happen. Verkent alle uithoeken van David Bowies particuliere kosmos. Zonder tekst of uitleg en dat werkt geweldig'
★★★★★ de Volkskrant

'Glorieuze lofrede op David Bowie'
★★★★★ The Guardian

'Een visueel spektakel. Wie dacht alles al te weten over Bowie zal met stijgende verbijstering naar deze film kijken. Ruim twee uur lang rolt de ene na de andere verrassing over het doek in een duizelingwekkende montage van archiefbeelden uit concerten, sfeerbeelden en interviews'
★★★★★ AD

'Het mystieke universum van creatieve spons David Bowie is een waar genot'
★★★★ Trouw

'Vernieuwend, visueel overweldigend en inhoudelijk soms wat pompeus, net als David Bowie zelf dus. Veel is voor het eerst te zien, wat het een must maakt voor elke Bowie-fan, maar de wervelende film is ook voor niet-ingewijden een aanrader'
★★★★ VPRO Cinema

Cast & Crew
David Bowie, Ziggy Stardust, The Thin White Duke, David Jones

Regie
Brett Morgen

Land van herkomst
Verenigde Staten

Gesproken taal
Engels

Ondertitelde taal
Nederlands

Genre
Muziek, Documentaire

Productiejaar
2022

Lengte
2:45 (incl. 15 min. pauze)

Delen


Speeltijden (klik op de tijden om te kopen en/of reserveren)

vrvr 30 septembersep
zozo 02 oktoberokt
mama 03 oktoberokt
  • MoonageDaydream_st_7_jpg_sdlow_Copyright2022UniversalPicturesAllRightsReserved_133072007686227612_big.jpg
  • MoonageDaydream_st_5_jpg_sdlow_Copyright2022UniversalPicturesAllRightsReserved_133072007815181731_big.jpg
  • MoonageDaydream_st_3_jpg_sdlow_Copyright2022UniversalPicturesAllRightsReserved_133072007924791421_big.jpg
  • MoonageDaydream_st_4_jpg_sdlow_Copyright2022UniversalPicturesAllRightsReserved_133072008002867258_big.jpg

Suggesties