Avec Amour et Acharnement

Sara (Juliette Binoche) en Jean (Vincent Lindon) zijn verliefd, ze wonen al een paar jaar samen. Het is een liefde die hen gelukkig en sterker maakt. Ze vertrouwen elkaar en het verlangen naar elkaar is nooit afgenomen. Op een ochtend loopt Sara haar vroegere minnaar François (Grégoire Colin), tegen het lijf, dezelfde François die haar aan Jean heeft voorgesteld, dezelfde François die ze zonder aarzelen voor Jean heeft verlaten. Ondanks dat hij haar niet ziet, is ze overweldigd door het idee dat haar leven plotseling kan veranderen. François stelt op zijn beurt aan Jean voor om weer samen te gaan werken. Het duurt dan ook niet lang voordat het drietal de controle over de situatie verliest.

AVEC AMOUR ET ACHARNEMENT is een zinderend liefdesdrama over een turbulente driehoeksrelatie. Het is Claire Denis’ derde samenwerking met de gerenommeerde auteur Christine Angot, met wie ze UN BEAU SOLEIL INTÉRIEUR maakte en waarin Juliette Binoche eveneens de hoofdrol vervulde. AVEC AMOUR ET ACHARNEMENT ging in première op de Berlinale 2022, waar het genomineerd was voor de Gouden Beer en de Zilveren Beer won voor Beste Regie.

_____

'Wat de film zo goed maakt, is dat Denis er vervolgens geen simplistisch verhaal over vreemdgaan of een driehoeksverhouding van maakt. Ze creëert iets veel onrustigers, dreigenders. De fantastische soundtrack draagt daar heel mooi aan bij'
★★★★ Trouw

'In haar ogenschijnlijk ‘typisch Franse’ maar prikkelende film viert Denis de liefde niet, integendeel. Liefde is hier benauwend, zelfs verstikkend, iets om je uit te bevrijden'
★★★★ NRC

'Denis geeft subtiele aanwijzingen en vermijdt clichés in dit dicht op de huid gefilmde, enigmatische driehoeksdrama'
★★★★ VPRO Cinema

'Het gegeven van een verboden driehoeksverhouding mag dan klassiek zijn, de aanpak van Claire Denis is dat niet. Binoche en Lindon krijgen de ruimte om alles uit hun rollen te halen'
★★★1/2 De Limburger

'Of het je nu aantrekt of afstoot, Avec amour et acharnement is een film met een ijzersterke wil'
★★★ de Volkskrant

'Een meesterlijke telg in een nieuw tijdperk, waarin Denis nog vrijer en gedurfder is'
De Filmkrant


Avecamouretacharnement_133029152059658619_big.jpg

Cast & Crew
Juliette Binoche, Vincent Lindon

Regie
Claire Denis

Land van herkomst
Frankrijk

Gesproken taal
Frans

Ondertitelde taal
Nederlands

Genre
Drama

Productiejaar
2022

Lengte
2:21 (incl. 15 min. pauze)

Kijkwijzer

Delen


Speeltijden (klik op de tijden om te kopen en/of reserveren)

vrvr30septembersep
zozo02oktoberokt
  • Avecamouretacharnement_133059036746068809_big.jpg
  • Avecamouretacharnement_133059036746351870_big.jpg

Suggesties