Supereroi

SUPEREROI vertelt de liefdesgeschiedenis van de tegenpolen Anna en Marco. Zij is een impulsieve cartoonist; hij is een natuurkundeprofessor die ervan overtuigd is dat alles een verklaring heeft.

Aan het begin van hun relatie zijn Anna en Marco smoorverliefd op elkaar, maar met het verstrijken van de tijd wordt het lastiger om hun relatie levend te houden. Er zijn nog altijd momenten van tederheid en affectie, maar er zijn ook ruzies en bedrog. En de tegenstellingen die er altijd al waren. Anna is impulsief, wars van conventies, rebels en rusteloos; Marco is verlegen, zorgvuldig, wat onhandig en een man die altijd op de wetenschap en zijn denkvermogen rekent voor verklaringen en antwoorden.

Tien jaar samenblijven is moeilijk, twintig jaar samen is zeldzaam, maar een heel leven bij elkaar: dat vereist superkrachten. Aldus schrijver/filmmaker Paolo Genovese in zijn roman SUPEREROI, die hij nu zelf verfilmd heeft. Voor de hoofdrollen deed hij een beroep op de Italiaanse sterren Alessandro Borghi – later dit jaar ook te zien in de verfilming van Paolo Cognetti’s bestseller DE ACHT BERGEN – en Jasmine Trinca, bekend van onder meer LA MEGLIO GIOVENTÙ, MIELE en LA DEA FORTUNA.

Regisseur Paolo Genovese regisseerde eerder de filmhuishit PERFETTI SCONOSCIUTI uit 2016. Het verhaal over een groepje bevriende echtparen dat besluit om tijdens een etentje alle telefoontjes en berichtjes te delen die ze binnenkrijgen, werd verkocht aan diverse landen. De Franse versie LE JEU was ook in ons land te zien en vorig jaar nog verscheen ALLES OP TAFEL, de Nederlandse versie.

_____

'De versplinterde structuur kijkt weg als een grote verzameling puzzelstukjes. […] Wanneer de puzzelstukjes gaandeweg beter op hun plek beginnen te vallen, leveren ze een ontroerend totaalplaatje op'
★★★ De Limburger / De Telegraaf

'Aanstekelijk romantisch drama. Zit slim in elkaar'
★★★ NRC

'Innemend spel'
★★★ de Volkskrant

'Een bovengemiddeld romantisch drama'
★★★ Trouw

'Een tragische liefdesgeschiedenis die mooi begint met een toevallige ontmoeting, schuilend voor een zomerse regenbui. Aan het eind zit je met een brok in je keel'
De Filmkrant

Supereroi_133029106725752188_big.jpg

Cast & Crew
Alessandro Borghi, Jasmine Trinca, Greta Scarano, Linda Caridi, Vinicio Marchioni

Regie
Paolo Genovese

Land van herkomst
Italië

Gesproken taal
Italiaans

Ondertitelde taal
Nederlands

Genre
Komedie, Drama, Romantiek

Productiejaar
2022

Lengte
2:27 (incl. 15 min. pauze)

Kijkwijzer

Delen


Speeltijden (klik op de tijden om te kopen en/of reserveren)

vrvr19augustusaug
zaza20augustusaug
mama29augustusaug
wowo31augustusaug
  • Supereroi_133029106727969067_big.jpg
  • Supereroi_133029106729902534_big.jpg
  • Supereroi_133029106731328371_big.jpg
  • Supereroi_133029106732939878_big.jpg

Suggesties