Tokyo Twilight

_____

In juli en augustus vertonen we vier gerestaureerde klassiekers van de Japanse grootmeester Yasujirõ Ozu. Zie ook de speciale pagina onder ‘Specials’ in het menu.
_____

Ozu's laatste film in zwart-wit is misschien wel de donkerste van zijn meesterlijke familieportretten, met een diepe psychologische gelaagdheid. Hij volgt de parallelle paden van twee zussen die worstelen met een afwezige moeder, ongewenste zwangerschap en huwelijksperikelen.

TOKYO TWILIGHT, doordrenkt van winterse melancholie, toont de verwoestende effecten van huiselijke geheimen op het leven van twee zussen: de ongelukkig getrouwde Takako (Setsuko Hara) en de opstandige Akiko (Ineko Arima), een verloren ziel op drift in een wereld van nachtbars en achterkamers van mahjong-salons. Wanneer hun vervreemde moeder (Isuzu Yamada) onverwachts terugkeert in hun leven, brengt dat schokgolven teweeg door het toch al kwetsbare gezin.

Zelfs als het gaat over een groot aantal turbulente thema's – afwezige ouders, afbrokkelende huwelijken, ongeplande zwangerschap – blijft Ozu de verwarde relaties tussen ouders en kinderen kalm en terughoudend observeren. De nieuwe 4K-restauratie is verzorgd door productiemaatschappij Shochiku, in samenwerking met The Japan Foundation.


Cast & Crew
Chishû Ryû, Setsuko Hara, Ineko Arima

Regie
Yasujirô Ozu

Land van herkomst
Japan

Gesproken taal
Japans

Ondertitelde taal
Nederlands

Genre
Drama

Productiejaar
1957

Lengte
2:40 (incl. 15 min. pauze)

Kijkwijzer

Delen


Speeltijden (klik op de tijden om te kopen en/of reserveren)

didi16augustusaug
  • TokyoTwilight_133002724829245436_big.jpg
  • TokyoTwilight_133002724830934740_big.jpg
  • TokyoTwilight_133002724832594798_big.jpg
  • TokyoTwilight_133002724834381745_big.jpg

Suggesties