Early Spring

_____

In juli en augustus vertonen we vier gerestaureerde klassiekers van de Japanse grootmeester Yasujirõ Ozu. Zie ook de speciale pagina onder ‘Specials’ in het menu.
_____

Sugiyama, een slecht betaalde kantoorklerk, gaat in de avances van de afdelingsflirt, ook om de verveling in zijn passieloze huwelijk te verdrijven. Zijn vrouw komt erachter, maar probeert met Sugiyama een nieuwe start te maken.

Het leven van de onderbetaalde kantoormens gaat niet over rozen, zeker niet als hij verzeild raakt in overspel. Na EARLY SUMMER, LATE SPRING (niet te zien in het retrospectief helaas) en TOKYO STORY schetst Ozu een portret van het familieleven van een eenvoudige Japanse ‘salary man’. Hij doet dat met warmte, humor en empathie voor de harde werkers onderin de bedrijfshiërarchie.

EARLY SPRING speelt, anders dan Ozu’s meeste naoorlogse films, in de lagere regionen van de middenklasse, het witteboordenmilieu. De film belicht een unieke periode uit de moderne Japanse geschiedenis, de jaren vijftig, toen het voormalige keizerrijk zich uit de puinhopen van de oorlog oprichtte. Er was weinig hoop voor de toekomst, ook wie werk had was meestal arm.

De nieuwe 4K-restauratie is verzorgd door productiemaatschappij Shochiku, in samenwerking met The Japan Foundation.

Cast & Crew
Ryô Ikebe, Teiji Takahashi

Regie
Yasujirô Ozu

Land van herkomst
Japan

Gesproken taal
Japans

Ondertitelde taal
Nederlands

Genre
Drama

Productiejaar
1956

Lengte
2:44 (incl. 15 min. pauze)

Kijkwijzer

Delen


Speeltijden (klik op de tijden om te kopen en/of reserveren)

mama15augustusaug
  • EarlySpring_133002722568317243_big.jpg
  • EarlySpring_133002722569479494_big.jpg
  • EarlySpring_133002722570700255_big.jpg
  • EarlySpring_133002722571833223_big.jpg

Suggesties