The Flavor of Green Tea over Rice

_____

In juli en augustus vertonen we vier gerestaureerde klassiekers van de Japanse grootmeester Yasujirõ Ozu. Zie ook de speciale pagina onder ‘Specials’ in het menu.
_____

Tokio in de jaren vijftig. Taeko en Mokichi zijn al lang getrouwd; nu zitten ze midden in een huwelijkscrisis die de grote verschillen tussen hen aan de oppervlakte brengt. Mokichi is een zakenman van eenvoudige, provinciale afkomst, met dito wensen en voorkeuren. Hij rookt graag goedkope sigaretten en zijn lievelingsgerecht is ochazuke (‘groene thee over rijst’). Heel anders is zijn echtgenote Taeko, een sophisticated, in Tokio geboren en getogen vrouw, die zich verveelt met haar betrouwbare, maar simpele man. Hebben de twee elkaar nog iets te vertellen? De komst van Taeko’s levendige, stadse nichtje Setsuko brengt de zaak in een stroomversnelling.

THE FLAVOR OF GREEN TEA OVER RICE is vintage Ozu: de kalme, uitgewogen beelden en spaarzame dialogen maken de fricties tussen de echtelieden maximaal invoelbaar. Al meer dan twintig jaar niet te zien geweest in Nederland: Yasujiro Ozu’s persoonlijke favoriet uit zijn meer dan vijftig titels omvattende oeuvre.

De nieuwe 4K-restauratie is verzorgd door productiemaatschappij Shochiku, in samenwerking met The Japan Foundation.

Cast & Crew
Shin Saburi, Michiyo Kogure, Kôji Tsuruta

Regie
Yasujirô Ozu

Land van herkomst
Japan

Gesproken taal
Japans

Ondertitelde taal
Nederlands

Genre
Drama

Productiejaar
1952

Lengte
2:16 (incl. 15 min. pauze)

Kijkwijzer

Delen


Speeltijden (klik op de tijden om te kopen en/of reserveren)

zozo 21 augustusaug
  • TheFlavorofGreenTeaoverRice_133002717589303824_big.jpg
  • TheFlavorofGreenTeaoverRice_133002717591120108_big.jpg
  • TheFlavorofGreenTeaoverRice_133002717592614398_big.jpg
  • TheFlavorofGreenTeaoverRice_133002717594342730_big.jpg

Suggesties