Mass

Psychologisch geraffineerd, beklemmend Kammerspiel waarin de ouders van een high school shooter tegenover de ouders van een van zijn slachtoffers komen te staan. Wat bracht de jongen tot zijn daad? Kunnen ze elkaar werkelijk begrijpen en is vergiffenis mogelijk? In een kleine, helder verlichte kamer onder een kerk ontmoeten twee echtparen elkaar.

Hun levens zijn verbonden door een grote tragedie: ze verloren elk een zoon bij een schietpartij op een middelbare school. Nu zitten de ouders van het slachtoffer tegenover de ouders van de dader. Ze hebben zich allemaal goed op dit gesprek voorbereid en proberen beleefd en kalm te blijven – maar de zoektocht naar de juiste woorden blijkt lastiger dan gedacht en hun inlevingsvermogen wordt tot het uiterste op de proef gesteld.

Regisseur en scenarioschrijver Fran Kranz levert met zijn speelfilmdebuut een intens en beklemmend kamerspel af over rouw, verlies en de (on)mogelijkheid van vergiffenis. Een masterclass in acteren door vier briljante acteurs: Ann Dowd, Martha Plimpton, Jason Isaacs en Reed Birney.

_____

'Regisseur Kranz weet hoe hij een verzameling acteurs volledig in hun rol kan laten verdwijnen. Een debutant die het zichzelf zo moeilijk maakt en vervolgens op zoveel vlakken slaagt, wacht een grote toekomst'
★★★★ de Volkskrant

'Indringende kijkervaring. Weergaloos spel van Jason Isaacs, Martha Plimpton, Ann Dowd en Reed Birney'
★★★★★ VPRO Cinema

'Hartverscheurend'
★★★★ Trouw

'Krachtig en intens geacteerd. Dat Fran Kranz dat alles zo schijnbaar moeiteloos levert in dit filmdebuut wekt verwachtingen. Mass verraadt een vaste hand en zelfvertrouwen'
★★★ NRC

'Verpletterende kijkervaring. In een ideale wereld had Ann Dowd een Oscar gewonnen voor deze prachtrol'
De Filmkrant

Mass_133002323433659457_big.jpg

Cast & Crew
Jason Isaacs, Martha Plimpton, Ann Dowd

Regie
Fran Kranz

Land van herkomst
Verenigde Staten

Gesproken taal
Engels

Ondertitelde taal
Nederlands

Genre
Drama

Productiejaar
2021

Lengte
2:12 (incl. 15 min. pauze)

Kijkwijzer

Delen


Speeltijden (klik op de tijden om te kopen en/of reserveren)

zaza13augustusaug
  • Mass_133002323435710284_big.jpg
  • Mass_133002323437731471_big.jpg
  • Mass_133002323439694402_big.jpg
  • Mass_133002323441676869_big.jpg

Suggesties