Werk je browser bij

Zo te zien gebruik je een verouderde of niet ondersteunde browser.
Gebruik een recente versie van één van de volgende browsers voor een optimale werking van deze website

Download Chrome Download Firefox Download Edge

THE TRAGEDY OF MACBETH

Wanneer Macbeth, na een voorspelling van drie heksen, meent de troon van Schotland te kunnen veroveren, staat er meer op het spel dan gewoonlijk. Dit is voor de moegestreden generaal zijn allerlaatste kans op glorie. Gedreven door persoonlijke ambities en gesteund door zijn sluwe echtgenote beraamt Macbeth een moorddadig plan om de macht te grijpen.

Aan de lange reeks films naar William Shakespeares Macbeth, voegt Joel Coen voor het eerst in bijna veertig jaar regisserend zonder broer Ethan – met THE TRAGEDY OF MACBETH de zijne toe. Een verbluffend solodebuut, waarin radicale stijlkeuzes de tragiek van de hoofdpersonen scherp omlijnen.

Denzel Washington en Frances McDormand schitteren in Joel Coens gedurfde en onstuimige toneelverfilming. Het is een verhaal over moord, waanzin, ambitie en sluwheid.

Joel Coen kennen we natuurlijk als de helft van 'the Coen Brothers'. Samen met zijn broer Ethan was hij de afgelopen veertig jaar verantwoordelijk voor een indrukwekkende lijst filmklassiekers: BLOOD SIMPLE, MILLER'S CROSSING, THE BIG LEBOWSKI, FARGO, O BROTHER, WHERE ART THOU?, TRUE GRIT en NO COUNRTY FOR OLD MEN. Om er maar een paar te noemen.

_____

'Denzel Washington is even majestueus als beheerst in de titelrol. Het is een tour de force, en ongetwijfeld een van de beste rollen in de rijke carrière van deze veteraan. Zijn Macbeth is ambitieus maar onzeker, charismatisch maar ook een meedogenloze moordenaar'
De Filmkrant

THETRAGEDYOFMACBETH_132828229437647478_big.jpg

Cast & Crew
Denzel Washington, Frances McDormand, Moses Ingram, Brendan Gleeson, Kathryn Hunter, Harry Melling, Corey Hawkins, Sean Patrick Thomas, Alex Hassell, Ralph Ineson

Regie
Joel Coen

Gesproken taal
Engels

Ondertitelde taal
Nederlands

Genre
Drama

Productiejaar
2021

Lengte
2:10 (incl. 15 min. pauze)

Kijkwijzer

Delen


Deze voorstelling wordt verwacht op:
29-01-2022
  • THETRAGEDYOFMACBETH_132828229439375924_big.jpg
  • THETRAGEDYOFMACBETH_132828229440801552_big.jpg
  • THETRAGEDYOFMACBETH_132828229442246794_big.jpg