Werk je browser bij

Zo te zien gebruik je een verouderde of niet ondersteunde browser.
Gebruik een recente versie van één van de volgende browsers voor een optimale werking van deze website

Download ChromeDownload FirefoxDownload Edge

HERR BACHMANN UND SEINE KLASSE

In Stadtallendorf, een Duitse stad met een complexe geschiedenis van zowel het buitensluiten als het integreren van buitenlanders, probeert de onorthodoxe leraar Dieter Bachmann zijn leerlingen thuis te laten voelen. De leerlingen, allemaal tussen de twaalf en veertien jaar oud, komen uit negen verschillende landen; sommigen beheersen de Duitse taal nog niet. Op de rand van zijn pensioen wil Bachmann deze burgers-in-wording inspireren en met een gevoel van nieuwsgierigheid naar een breed scala aan beroepen, onderwerpen, culturen en meningen de wereld in sturen. Bachmann biedt zijn leerlingen zicht op een betere toekomst, maar leert ze ook hoe gecompliceerd de relatie met buitenlanders is geweest in de stad.

Bachmann ziet er met zijn beanie en AC/DC shirt eerder uit als een hippie of een rock 'n roller dan als een normale basisschoolleraar. En af en toe speelt hij ook een deuntje om een punt over te brengen, met teksten die hij zelf bedenkt. Maar het is vooral ook de individuele betrokkenheid van de leraar die de eigenwaarde van zijn leerlingen versterkt. Hij is net zo eerlijk over zijn eigen leven, als hij van hen verwacht.

De documentaire is een inspirerend bewijs dat de juiste leraar op het juiste moment, een van de grootste geschenken van het leven kan zijn. Maria Speth is schrijver, regisseur en producent van meerdere films en documentaires.HERRBACHMANNUNDSEINEKLASSE_132820608804959174_big.jpg

Cast & Crew
Dieter Bachmann, Aynur Bal, Önder Cavdar

Regie
Maria Speth

Land van herkomst
Duitsland

Gesproken taal
Duits

Ondertitelde taal
Nederlands

Genre
Documentaire

Productiejaar
2021

Lengte
4:02 (incl. 20 min. pauze)

Kijkwijzer

Delen


Deze voorstelling wordt verwacht op:
20-01-2022
  • HERRBACHMANNUNDSEINEKLASSE_132820608806804813_big.jpg
  • HERRBACHMANNUNDSEINEKLASSE_132820608808933746_big.jpg
  • HERRBACHMANNUNDSEINEKLASSE_132820608810798748_big.jpg