Werk je browser bij

Zo te zien gebruik je een verouderde of niet ondersteunde browser.
Gebruik een recente versie van één van de volgende browsers voor een optimale werking van deze website

Download Chrome Download Firefox Download Edge

AMERICAN PSYCHO

_____

Deze film wordt vertoond als verdieping bij het Filmcollege 'Vrouwelijke regisseurs in 'mannengenres' van Jan Salden over vrouwelijke filmmakers. De film kan los daarvan bekeken worden.
_____

Patrick Bateman lijkt op het eerste zicht de perfecte man: hij is knap, intelligent en verdient veel geld. Hij mag dan wel door zijn uiterlijk geobsedeerd zijn, voor zijn omgeving lijkt hij een normale man. 's Nachts houdt Patrick er echter van om onschuldige mensen op een gruwelijke manier om het leven te brengen.

Jaloezie, haat, woede, elke reden is goed om zowel onbekenden als vrienden te vermoorden. De politie vermoedt niets van zijn slachtpartijen, tot een detective lucht krijgt van zijn daden...

AMERICAN PSYCHO is sinds de release in 2000 uitgegroeid tot een cult klassieker. Regisseuse Mary Harron wist het verhaal van het omstreden boek perfect te vertalen naar film.

Op de soundtrack jaren 80 klassiekers van Katrina and the Waves, Genesis (of nog beter: 'het solo-werk van Phil Collins'), Whitney Houston, Eric B. & Rakim, John Cale, Simply Red en natuurlijk 'Hip to be square' van Huey Lewis & The News. Die laatste band was er eigenlijk fel op tegen dat hun liedje werd gebruikt. De ironie wil dat de scene in de film waarin het gebruikt wordt, is uitgegroeid tot een klassieker.

"Het is vooral Christian Bale die de aandacht vasthoudt. Zijn vertolking van de door uiterlijkheden geobsedeerde Bateman is huiveringwekkend precies. De inhoud is naar, maar het is wel erg knap gedaan."
De Filmkrant

"A vicious satire that remains as sharp as ever."
The Guardian

AmericanPsycho_132773997306110195_big.jpg

Cast & Crew
Christian Bale, Justin Theroux, Josh Lucas, Chloë Sevigny, Reese Witherspoon, Jared Leto, Willem Dafoe

Regie
Mary Harron

Land van herkomst
Verenigde Staten

Gesproken taal
Engels

Ondertitelde taal
Nederlands

Productiejaar
2000

Lengte
1:41 deze voorstelling is zonder pauze

Kijkwijzer

Delen


Speeltijden (klik op de tijden om te kopen en/of reserveren)

zaza 30 oktoberokt 20:30
  • AmericanPsycho_st_1_132773998117428416_big.jpg
  • AmericanPsycho_st_2_132773998168278295_big.jpg
  • AmericanPsycho_st_4_132773999677545690_big.jpg