Werk je browser bij

Zo te zien gebruik je een verouderde of niet ondersteunde browser.
Gebruik een recente versie van één van de volgende browsers voor een optimale werking van deze website

Download Chrome Download Firefox Download Edge

HERE WE MOVE HERE WE GROOVE

Met de overtuiging dat je altijd moet bewegen en je blijven aanpassen om te overleven werd Robert Soko, die als tiener de Joegoslavische oorlog ontvluchtte, taxichauffeur in Berlijn en transformeerde tot een beroemde Balkan Beats-dj in de Europese clubscene: Hij bracht, om zijn draai te vinden in een nieuwe omgeving, culturen bij elkaar door westerse muziek te mixen met de opzwepende Balkanritmes van zijn roots. Robert Soko gebruikt muziek om te reageren op de veranderingen in de wereld om hem heen. Maar de smaak van het publiek is veranderd, net als de wereld om hem heen, en dj Soko zal zich opnieuw moeten aanpassen, om zichzelf en zijn muziek opnieuw uit te vinden.

Hij stapt in zijn taxi en gaat op zoek naar inspiratie en een nieuw geluid van Europa. Onderweg ontmoet hij nieuwe migranten-muzikanten om muziek mee te mixen. Mensen die, net als hij twintig jaar geleden, huis en haard achter zich hebben gelaten in de hoop te aarden in een nieuwe samenleving. Robert werkt samen met migranten uit Berlijn, maar de reis brengt hem ook naar de straten van Thessaloniki en Marseille, naar de rand van Europa. Naar migrantenroutes in Bosnië, waar stromen vluchtelingen uit Syrië en Afghanistan passeren, op weg naar hun gedroomde eindbestemming; Berlijn.

Wanneer Robert de jonge Afghaanse rapper Ferdows in Bosnië ontmoet, besluit hij hem te helpen. Ferdows is al achttien maanden op pad en droomt ervan om een beroemde muzikant in Berlijn te worden. Zal de dj slagen in zijn missie? Is het ruimdenkende Europa echt verdwenen of kan muziek nog steeds mensen bij elkaar brengen? In ieder geval doorbreken de ontmoetingen muzikale grenzen die de veranderde identiteit van Europa tonen.
Winnaar Beste documentaire Limburg Film Festival 2021

HereWeMoveHereWeGroove_ps_1_jpg_sdlow_132718563220726633_big.jpg

Regie
Sergej Kreso

Land van herkomst
Nederland

Gesproken taal
Engels, Frans, Duits, Arabisch, Farsi

Ondertitelde taal
Nederlands

Productiejaar
2021

Lengte
1:30 deze voorstelling is zonder pauze

Kijkwijzer

Delen


Deze voorstelling wordt verwacht op:
31-10-2021
  • HereWeMoveHereWeGroove_st_4_jpg_sdlow_132718563260062775_big.jpg
  • HereWeMoveHereWeGroove_st_1_jpg_sdlow_132718563296781358_big.jpg
  • HereWeMoveHereWeGroove_st_2_jpg_sdlow_132718563325990358_big.jpg