There is No Evil

Heshmat is een voorbeeldige echtgenoot en vader, maar niemand weet waar hij elke ochtend naartoe gaat. Pouya, een jonge dienstplichtige, kan zich er niet toe brengen een man te doden zoals hem is opgedragen. Javad, die is gekomen om zijn geliefde ten huwelijk te vragen, zit plotseling gevangen in een dilemma. Bharam, een verbannen arts, heeft besloten zijn nichtje eindelijk het geheim van zijn leven te onthullen. Deze vier verhalen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden.

THERE IS NO EVIL won in 2020 de Gouden Beer voor Beste Film op het filmfestival van Berlijn. Regisseur Mohammad Rasoulof produceerde de film in het geheim omdat het hem sinds 2017 wordt verboden om films te regisseren in Iran.

Mohammad Rasoulof is naast Jafar Panahi (TAXI TEHERAN) een van de prominentste filmmakers van Iran. Zijn nieuwste film THERE IS NO EVIL is een virtuoos vierluik over mensen die in Iran de doodstraf moeten uitvoeren, en de psychologische impact daarvan. In de film stelt Rasoulof de vraag of individuele vrijheid bestaat binnen een despotisch regime.

Net als zijn collega Jafar Panahi (van wiens zoon we in juli nog HIT THE ROAD vertoonden) heeft Rasoulof een werkverbod van de Iraanse overheid aan zijn broek wegens de verspreiding van propaganda tegen het regime. Tevens is zijn paspoort in beslag genomen. Rasoulof legt zich echter niet bij de situatie neer en blijft clandestien films maken. In de week nadat hij de hoofdprijs van het filmfestival in Berlijn had gewonnen, werd Rasoulof door de Iraanse autoriteiten opgeroepen om een celstraf van een jaar uit te zitten. Diverse internationale filmfestivals en filminstellingen hebben de Iraanse autoriteiten opgeroepen om alle aanklachten tegen de regisseur in te trekken.

Cast & Crew
Ehsan Mirhosseini, Shaghayegh Shoorian

Regie
Mohammad Rasoulof

Land van herkomst
Iran

Gesproken taal
Iraans, Duits

Ondertitelde taal
Nederlands

Genre
Drama

Productiejaar
2020

Lengte
2:41 deze voorstelling is zonder pauze

Kijkwijzer

Delen


Deze voorstelling wordt verwacht op:
29-09-2022
  • THEREISNOEVIL_132657329782864420_big.jpg
  • THEREISNOEVIL_132657329784407130_big.jpg
  • THEREISNOEVIL_132657329786116423_big.jpg

Suggesties