Films

In het kader van de Beleefweek Limburg 2019 vertonen wij "Portretten uit de Peel", met enkel op 15 september deze filmvertoning ic.m. een hapje "Peel".

Visuele, indrukwekkende documentaire van Wiek Lenssen, met een poëtische, bijna tedere en filmische benadering van het landschap, die het verhaal vertelt van markante Peelse mannen, waaronder Grard Sientje en Tij Kools uit Deurne, Hay Nelissen uit Kronenberg die bijenkorven maakt van Peelgras en ecoboer Jan Janssen uit Ysselsteyn.

Voor mensen die weinig kennis hebben van een gebied als de Peel is het moeilijk voor te stellen dat daar nog niet zo heel lang geleden soms nog hele gezinnen leefden in hutten van takken, graspollen (plaggen) en opeengestapelde turf. Jacques Peeters (75), meester-fotograaf en gepensioneerd foto-journalist, koestert nog levende herinneringen aan zijn vele bezoeken aan de Peel, destijds voor de krant en tegenwoordig als landschapsfotograaf.

Met die foto’s gaat de filmmaker, zelf afkomstig uit de Peelregio, op stap, om te zoeken naar de mensen die deze oude fotograaf zo meesterlijk en oprecht vastlegde, of hij zoekt naar verwanten of nog levende oud-bekenden van de geportretteerden. Op die manier wordt de unieke geschiedenis van de Peelregio ontsloten.

Het combi-ticket incl. hapje "Peel" à € 12,50 (regulier) en € 10,50 (korting) is enkel te reserveren t/m woensdag 11 september via reserveren@nieuwescene.nl.
Natuurlijk is het ook mogelijk deze voorstelling te zien zonder hapje "Peel".


Cast & Crew

Regie   Wiek Lenssen
Genre    Documentaire
Lengte    00:57
Land van herkomst    Nederland 2016
Gesproken taal    Nederlands + Limburgs dialect
Kijkwijzer   


PortrettenuitdePeel2kopie_132099228013071197_big.jpg

  • PortrettenuitdePeel2kopie_132099228088207260_big.jpg
Bezig met laden