Films

Éénmalig op donderdag 18 april, inclusief nagesprek met regisseur Bob Entrop en Marie Grünholz, hoofdpersonage in de documentaire.

In deze kleurrijke roadmovie reist een groepje enthousiaste en nieuwsgierige Sinti uit Nederland langs een aantal bijzondere plaatsen. In de deelstaat Rajasthan in India, op zoek naar waar ze oorspronkelijk, honderden jaren geleden, vandaan komen. Ze ontdekken al snel dat hun taal, het Romanes, overeenkomt met het Hindi. En dat geldt ook voor de leefgewoontes, kleding, dans en respect voor ouderen.
Dit levert heel bijzondere ontmoetingen en momenten van ‘thuiskomen’ op.

Raklo en Kleine kopen een kameel op de grootse kamelenmarkt van Azië, Betje maakt muziek met de Sinti in de woestijn, Lalla ziet op de historische brug in Udaipur veel gelijkenissen met haar familie, Zoni praat met een Indiase jongen in zijn eigen taal, Cillia danst op de kermis met twee buikdanseressen, Marie bakt brood in de woestijn, voor Kleine voelt het als een groot woonwagenkamp, Zoni realiseert zich dat dit ooit hun land was, Raklo ontfermt zich over een bedelend jongetje en gaat eten voor zijn familie kopen, Marie gaat zich te buiten aan het kopen van traditionele kleding.

Bob Entrop maakte eerder, voor een deel samen met Raoul de Zwart, zestien andere (bekroonde) films over de Sinti en Roma.

EXTRA!
Lisa Weiss (Betje) zal de muzikale omlijsting verzorgen. Ze was al eerder te gast bij City Cinema Venlo met haar Gipsy College, waarin ze de achtergronden van het Sinti-bestaan verduidelijkte door woord en muziek. Lisa is een geëmancipeerde Sintezza die haar eigen weg gaat. Dat is ook te zien in de clip ze opnam in New York.
https://www.youtube.com/watch?v=Sa-R8vbHRIc&t=17


Cast & Crew
Cillia Holzken, Marie Grünholz, Zoni Holzken, Kleine Holzken, Raklo Keiman, Betje van Susteren en Lalla Weiss
Regie   Bob Entrop
Genre    Documentaire
Lengte    01:18
Land van herkomst    Nederland 2017
Gesproken taal    Nederlands, Hindi, Engels, Romanes (NL en Engels ondertiteld)
Kijkwijzer   
  • Alle Leeftijden


OederDrom_131974557400965915_big.jpg

  • OedoerDrom1_131956695607507243_big.jpg
  • OedoerDrom2_131956695638395825_big.jpg
  • OedoerDrom4_131956735133483711_big.jpg
Bezig met laden