Films

DE DANS VAN TISLIT (geannuleerd)

“Some people feel the rain. Others just get wet.” – Bob Marley

Niets is zo vanzelfsprekend als water. Maar klopt dat wel? Om die reden trokken drie Venlose kunstenaars (waaronder Daan Doesborgh) naar het droge Marokko. Omgekeerd kwamen er drie Marokkaanse kunstenaars naar het natte Nederland. De locaties vormden elkaars uitersten maar de doelen waren hetzelfde: het vangen van de dans van de water-Godin Tislit. Met verf, ritmes en woorden. Ontsluierende ontmoetingen met verhalenvertellers, dijkwachters en watergoden doen de rest. ‘De dans van Tislit’ is een frisse audiovisuele vertelling van deze zoektocht naar het onontbeerlijke water.

De film is een van de onderdelen van het kunstproject van Kunstenaarsstichting Rondzien dat in 2018 een kunstproject heeft georganiseerd waarin beeldend kunstenaars, fotografen, filmmakers, dichters, schrijvers, dansers en muzikanten uit Nederland, Marokko en Duitsland samen werkten rond één thema. Als projectthema is voor het thema Water gekozen, omdat overvloed en tekorten van water een fundamentele rol spelen in de geschiedenis en de actualiteit van de Nederlandse, Duitse en Marokkaanse samenleving.
Klimaatverandering is hét thema van deze tijd. Vandaar de projectnaam: ‘Rondom water: overvloed en schaarste’ Het project moet een duurzaam resultaat hebben en een blijvende ‘footprint’ nalaten in de euregionale gemeenschap van Venlo en in Marokko: letterlijk d.m.v. een bronzen grondplaat op de Maaskade van Venlo en een kunstdocumentaire over de waterproblematiek in overvloed en schaarste.

DE GEPLANDE PREMIÈRE EN ZONDAGVOORSTELLING ZIJN DOOR REGISSEUR BART COENDERS VERSCHOVEN NAAR VOLGEND JAAR!

Cast & Crew

Regie   Bart Coenders
Genre    Documentaire
Lengte    01:00
Land van herkomst    Nederland, Marokko
Gesproken taal    Marokkaans, Nederlands, Frans (NL ondertiteld)
Kijkwijzer   
  • Alle Leeftijden


poster_tislit_131865501854094851_big.jpg

  • Rondomwaterlogo2_131841104978941893_big.jpg
  • still_tislit_131841103301246069_big.jpg
Bezig met laden