Films

PARADOGMA éénmalig op 16 november

Documentairemaker Marijn Poels werkte een jaar lang aan de opvolger van zijn controversiële klimaat en energie film “The Uncertainty Has Settled”. De titel van zijn tweede 90 minuten durende film heet PARADOGMA en zal vanaf oktober in geselecteerde bioscopen te zien zijn tijdens de Europese tour.

Poels liet zich voor zijn nieuwste documentaire inspireren door de consequenties die hij ervoer na het uitbrengen van het eerste deel “The Uncertainty Has Settled”. Daarin stelt hij kritische vragen over de klimaatwetenschap en het energiebeleid zonder daar aan zijn mening te koppelen. Hij werd hiervoor zowel geprezen als verketterd.

Wie zich kritisch uitspreekt of slechts vragen stelt over bepaalde vraagstukken wordt al snel weggezet als verdacht of gevaarlijk. Waarom eigenlijk? Poels gaat in PARADOGMA op zoek naar antwoorden achter dit fenomeen dat het debat lijkt te verstikken en het volk te verdelen in links, rechts, goed of slecht.
Hoe vrij en liberaal is het westen eigenlijk en moeten we andere perspectieven negeren of juist omarmen?

Een kritische en persoonlijke reis langs oeroude tribale conflicten in een nieuwe tijd waarin wereldbeelden met elkaar botsen, en het vrije woord steeds verder onder druk lijkt te staan. PARADOGMA is het tweede deel in een geplande trilogie.

Na afloop van de film Q & A met regisseur Marijn Poels.


Cast & Crew

Regie   Marijn Poels
Genre    Documentaire
Lengte    01:30
Land van herkomst    Nederland 2018
Gesproken taal    Duits, Engels (NL ondertiteld)
Kijkwijzer   
  • 12


Reserveren

Regulier:
-
+
à € 8,50
DNS Filmpas:
-
+
à € 6,50
B1ParadogmaHigh_131841063534136624_big.jpg

  • Filmstillparadogma1_131841063598345799_big.jpg
Bezig met laden