Limburg Film Festival

 

Op 12-13-14 januari 2018 vindt het Limburg Film Festival plaats. Dit weekend staat geheel in het teken van de Limburgse film. Limburg heeft een rijke filmcultuur, met makers die nationale en internationale faam genieten.

We kennen twee Oscarwinnaars, Mike van Diem (Sittard) en Marleen Gorris (Roermond). Maar ook diverse Gouden Kalf winnaars, zoals Remy van Heugten (Heerlen), Michiel ten Horn (Horst) en Jim Taihuttu (Venlo).

En er komt een sterke nieuwe lichting aan, mede gevormd door initiatieven zoals Cinesud en het Limburgs Filmfonds. Kortom, de Limburgse filmsector staat in bloei en dat verdient aandacht. Door Limburgse films te bundelen in een 'Showcase' filmfestival krijgen ze een groot, nieuw podium. Het Limburg Filmfestival is er om de beste Limburgse films zichtbaar te maken.

Behalve in Filmtheater De Nieuwe Scene zullen er diverse films en events plaatsvinden in het Limburgs Museum, de City Cinema en de Maaspoort.

De première vindt plaats op 6 januari in De Maaspoort met de documentaire Nao 't Zuuje van Rob Hodselmans.

Voor het actuele programma zie het festivalprogrammaboekje.

Een belangrijk onderdeel van het LFF is de videokunstroute.Met 'In Limbo' verbinden Sanne Aben, Wim Moorman, Frank Schijven en Teun Verbeek de LFF-locaties (Limburgs Museum, Citycinema, De Maaspoort, Grenswerk en De Nieuwe Scene) met elkaar middels een (gratis) QR-videokunstroute door de binnenstad van Venlo, waarna deelnemers uitkomen bij "Het Nieuwe Baken", Brouwersplaats 4, waar video-installaties van de vier kunstenaars te zien zullen zijn vanaf de opening vrijdagavond 20.00 uur. 

Op het aankomende Limburg Film Festival ook aandacht voor videokunst!

Bezig met laden