Toegankelijkheid

Mindervaliden

Filmtheater De Nieuwe Scene is toegankelijk voor mensen met een rolstoel of scootmobiel. De hoofdingang is voorzien van een wegneembare oprijplank en er zijn een bel en verlichting geplaatst. Het gehandicaptentoilet in de kelder is bereikbaar met een traplift.

Het toegankelijk maken van de bioscoop is een gezamenlijk project van de Gehandicaptenraad Venlo, Filmtheater De Nieuwe Scene, de Firma Kersten Revalidatietechniek en gemeente Venlo.

Voor de website www.toegankelijkvenlo.nl hebben vrijwilligers van de gehandicaptenraad Venlo in mei 2016 een toegankelijkheidsonderzoek gedaan naar Filmtheater De Nieuwe Scene. De resultaten van dit onderzoek kun je hier vinden.

Doven, slechthorenden en blinden

Filmtheater De Nieuwe Scene is niet voorzien van een ringleiding. Wel is het mogelijk om gebruik te maken van de gratis Earcatch en Subcatch app. Dat zijn gratis beschikbare apps, die bij Nederlandse films audio- en tekstondersteuning bieden voor doven, slechthorenden of blinde mensen. 

Earcatch is de film-app voor mensen die blind of slechtziend zijn. De app levert audiodescriptie voor een groot aantal Nederlandse films en televisieseries. De audiodescriptie is te downloaden en af te spelen via de app en synchroniseert automatisch met het geluid in de bioscoop. Tijdens de pauzes in de dialoog beschrijft een voice-over visuele elementen uit de film zoals personages, gezichtsuitdrukkingen en plaatsbepalingen.

Subcatch is de film-app voor mensen die doof of slechthorend zijn. De app biedt ondertiteling voor Nederlandstalige films. De ondertiteling is te downloaden en af te spelen via de app en synchroniseert automatisch met het geluid in de bioscoop. De ondertiteling in de app loopt automatisch gelijk met het beeld.

Je dient de apps zelf te downloaden naar je smartphone of tablet via de Apple App Store of Google Playstore. De apps zijn ontwikkeld door de landelijke Stichting Audiovisuele Toegankelijkheid. Wij zijn als Filmtheater niet verantwoordelijk voor de functionaliteit van de apps. Echter, onze medewerkers kunnen je wellicht wel helpen in de zaal, mocht het niet lukken. De apps werken pas als de hoofdfilm begonnen is (want ze synchroniseren met die audio).

Download:

Apple App Store (IOS) (iPhone, iPad)
Earcatch | Subcatch

Google Playstore (Android) (Samsung)
Earcatch | Subcatch

Kijkwijzer

 

Kijkwijzer informeert niet over geschiktheid of kwaliteit
De leeftijdsaanduiding van Kijkwijzer betekent niet dat een film geschikt is voor kinderen vanaf die leeftijd. Daarover doet Kijkwijzer geen uitspraak. Daarvoor verschillen de voorkeuren en normen van ouders te veel.

Onder de 16 jaar, geen toegang
Artikel 240a is door de overheid verbonden aan de leeftijd van 16 jaar. Op basis van dit artikel krijgen kinderen die jonger zijn dan 16 jaar geen toegang tot een bioscoopfilm met de leeftijdgrens 16 of 18. Ook niet wanneer zij door een volwassene worden begeleid. Er kan om legitimatie worden gevraagd. 

Bij films met de overige leeftijdsgrenzen (6, 9, 12 en 14) worden kinderen onder de leeftijdsgrens alleen onder begeleiding van een volwassene toegelaten.