As Equals

Uitgangspunt As Equals
Artikel 1 van de Grondwet: “Allen die zich in Nederland bevinden, worden in gelijke gevallen gelijk behandeld. Discriminatie wegens godsdienst, levensovertuiging, politieke gezindheid, ras, geslacht of op welke grond dan ook, is niet toegestaan.”

Wat willen we bereiken en voor wie?
De tekst van dit artikel lijkt een goed streven waar iedereen het in beginsel mee eens is. Toch komen discriminatie en ongelijke behandeling nog veel voor. Vaak zien we dat mensen helemaal niet in de gaten hebben dat ze een ander niet gelijk behandelen; het is dan ook veelal geen bewuste actie.
Om dit bewustzijn te vergroten en aandacht te vragen voor de effecten van ongelijke behandeling, vertonen Filmtheater De Nieuwe Scene Venlo en ECI Cultuurfabriek Roermond samen met Antidiscriminatievoorziening Limburg (ADVL) films in dit kader.AS EQUALS FILMFESTIVAL 2018

Tweedaags festival over gelijke rechten. Om dit bewustzijn te vergroten en aandacht te vragen voor de effecten van ongelijke behandeling, organiseren ECI Cultuurfabriek Roermond en Filmtheater De Nieuwe Scène Venlo samen met Gehandicapten Platform Roermond, Vluchtelingenwerk Venlo, Roze Zaterdag Venlo-Krefeld 2019 en De Garage, voor de 4e keer het 'As Equals Filmfestival'.


Programma De Nieuwe Scène zaterdag 3 november

14.00 - 18.00  Home Ground (geheime locatie)
Een bijzonder kunstproject door Morena Bamberger, waarin Morena haar kans grijpt om dagelijkse patronen en ontmoetingen in het openbaar om te toveren tot momenten van aandacht, verbinding en verwondering. Vanuit Filmtheater De Nieuwe Scène word je naar de geheime locatie gebracht.

19.00               3 Hours      Opening Filmfestival
De Syriër Ahmad Al Zoubi is een van de 12 overlevenden van een dramatisch verlopen oversteek van Turkije naar Griekenland. In de film ziet u de 'dans' van Ahmad met een 8-jarig meisje op de golven van de Middellandse Zee en in een Q&A sessie deelt Ahmad zijn waargebeurde verhaal.

19.15               Disobedience 
21.00               Une Saison En France
21.30               Girl


Programma De Nieuwe Scène
zondag 4 november

14.00 - 18.00  Home Ground (geheime locatie)
14.15               So Help Me God
14.30               Disobedience
16.15               Une Saison en France
17.00               Rabot 
19.00               Girl
19.15               So Help Me God


Programma Dans
 De Nieuwe Scène donderdag 8 november

14.30              Introdans danst: Roze Cast    locatie: Theater De Garage* 
Aansluitend gaat een moderator in gesprek met het publiek. Introdans en SWOA slaan hun handen ineen om LHBT-ouderen in onze samenleving zichtbaar te maken. Deze voorstelling is i.s.m. Roze Zaterdag 2019 en Theater de Garage.
Ticketprijs: Senioren en andere pashouders: € 6,50   Regulier: € 8,50
Tickets Roze Cast alléén verkrijgbaar bij Filmtheater De Nieuwe Scene tot uiterlijk woensdagavond 7 november.

*Theater de Garage, Saxenkampstraat 2, Venlo (let op: blauwe parkeerzone)

 

 

Bekijk hier onze flyer voor 2018 
 

 

Bezig met laden