Limburg Film Festival

Limburg heeft een rijke filmcultuur, met makers die nationale en internationale faam genieten. We kennen twee Oscarwinnaars, Mike van Diem (Sittard) en Marleen Gorris (Roermond). Maar ook diverse Gouden Kalf winnaars, zoals Remy van Heugten (Heerlen), Michiel ten Horn (Horst) en Jim Taihuttu (Venlo). Zeker niet Rob Hodselmans te vergeten, met afgelopen jaar het zeldzaam unieke succes van NAO ’T ZUUJE. En er komt een sterke nieuwe lichting aan, mede gevormd door initiatieven zoals Cinesud en het Limburgs Filmfonds. Kortom, de Limburgse filmsector staat in bloei en dat verdient aandacht.

De eerste editie van het LFF vond plaats in januari 2017 en werd als een pilot georganiseerd. Met instemming van bestaande infrastructuur op het gebied van film in Limburg, zoals het Huis voor de Kunsten Limburg, Cinesud en L1. In de notitie ‘Film in Limburg’ dat in 2015 door het werkveld is gepresenteerd aan de provincie Limburg was de komst van een Limburgs filmfestival al een speerpunt. De resultaten en reacties naar aanleiding van deze eerste editie waren dermate goed dat we besloten hebben hier een jaarlijks terugkerend evenement van te maken in Venlo. Meer info 

9-10-11-12 januari 2020

Op donderdag 12 december is de kick-off van het Limburg Film Festival 2020. 

Een ronkend startschot met de presentatie van de nieuwe festivaltrailer én de aankondiging van de openingsfilm van de 4e editie van het LFF én een tip van de sluier m.b.t. het programma. 

Aanvang 16.30 uur, toegang gratis!

Filmtheater De Nieuwe Scene

Anita Smeets, bedrijfsleider / filmprogrammeur

 
Bezig met laden