Werk je browser bij

Zo te zien gebruik je een verouderde of niet ondersteunde browser.
Gebruik een recente versie van één van de volgende browsers voor een optimale werking van deze website

Download Chrome Download Firefox Download Edge

Japonisme De bekoring van het Land van de Rijzende Zon

Op vrijdagochtend 19 november start cultuur- en ideeënhistoricus Bart Jan de Graaf uit Sittard met de zesdelige cursus Japonisme. De bekoring van het Land van de Rijzende Zon. De cursus bestaat uit zes lezingen van ongeveer twee uur op vrijdagochtend. 

Over de cursus

In deze zesdelige reeks staat de ontdekking van Japan als betoverende sprookjeswereld centraal. Dat daarmee beeld en werkelijkheid nogal eens op elkaar botsen, zoals bijvoorbeeld bleek tijdens het bezoek van Couperus aan Japan, wordt daarbij zeker niet vergeten. In de reeks onder meer aandacht voor Von Siebold (geneesheer in Nederlandse dienst in Japan), Titia Bergsma (de eerste Nederlandse vrouw in Japan), de grote invloed van de Japanse prenten op de westerse kunstenaars, Couperus en andere Nederlandse auteurs in het land van de rijzende zon en last but not least fotograaf en filmmaker Ed van der Elsken, die Japan maar liefst vijftien keer bezocht.

Klik hier voor meer achtergrondinformatie. Of kom de flyer ophalen bij ons filmtheater of in de stadsbibliotheek Venlo.

Datums en tijden

De live-lezingen zijn in ons Filmtheater op de vrijdagen 19 en 26 november en 3, 10, 17 en 24 december van 10.00 tot 12.00 uur, inclusief een pauze. Pauzedrankje is niet inbegrepen in de prijs.

Deelname / Tickets

U kunt de lezingenreeks zowel ‘live’ als online (videolezingen) bijwonen. Voor deelname aan de livecursus betaalt u € 80,- voor de hele reeks. De cursusochtenden zijn niet los te bezoeken. Voor deelname aan de videolezingen betaalt u € 55,-. U kunt het cursusgeld overmaken naar rekeningnummer NL 06 INGB 0748 372 857 t.n.v. B.J. de Graaf in Sittard. Vermeld bij de overschrijving  ‘Scene/Japan’ dan wel ‘online/Japan’. Studenten en minima betalen € 35,-.

Online (video)lezingen

Volgt u de reeks liever online? Dan kunt u zich inschrijven voor de videolezingen, die telkens ca. 45 minuten duren. In plaats van zes lezingen (‘live’) ontvangt u dan twaalf videolezingen die u tot een half jaar na afloop van de reeks kunt bekijken. Voor deelname aan de digitale lezingen betaalt u € 55,- U ontvangt de link naar de lezingen steeds op donderdagavond (v.a. 18 nov.) en zaterdag (v.a. 20 nov.). De laatste lezing ontvangt u op vrijdag 24 december.