We nodigen docenten van harte uit om samen met hun klas(sen) een bezoek te brengen aan ons filmtheater voor de film Candy, A Skater's Mind. Filmhub Zuid heeft in samenwerking met regisseur Ruud Lenssen en diverse Limburgse filmtheaters een educatieprogramma ontwikkeld rondom deze film.

Over de film
Candy: A Skater’s Mind geeft een indringende kijk in de wereld van Candy Jacobs uit Tegelen: Europa’s beste vrouwelijke skateboarder. Skaten is Candy’s leven; alleen op het skateboard kan zij zichzelf zijn. Ze is verslaafd aan skateboarden, maar dat heeft een destructieve keerzijde. Want wat gebeurt er met Candy als ze niet kan skaten vanwege een zware knieblessure? En hoe overleeft ze zichzelf als tijdens de Olympische Spelen in Tokyo het noodlot toeslaat?

Candy is een selfmade powervrouw die ondanks verschillende tegenslagen doorzet om het beste uit haarzelf te halen; een inpirerend verhaal dat uitermate geschikt is om bespreekbaar te maken met opgroeiende kinderen en jongeren.

Schoolvoorstellingen inclusief Q&A met Ruud Lenssen
De schoolvoorstelling is te boeken inclusief Q&A met regisseur Ruud Lenssen! Ruud zal dan zelf live aanwezig zijn om vragen van de leerlingen te beantwoorden en de film te duiden.

Lesmateriaal

Er is lesmateriaal ontwikkelt om in de klas in te zetten rondom het filmbezoek. Één les voorafgaand aan de film, één les achteraf. Deze lesbrieven krijg je bij je boeking gratis toegestuurd en zijn op ieder gewenst moment te gebruiken. 

Lees verder