Werk je browser bij

Zo te zien gebruik je een verouderde of niet ondersteunde browser.
Gebruik een recente versie van één van de volgende browsers voor een optimale werking van deze website

Download Chrome Download Firefox Download Edge

As Equals - Toneel

We zijn ons vaak niet bewust hoe we elkaar behandelen of benaderen als de ander ‘anders’ is. Met het As Equals Festival willen we verschillende aspecten van het ‘anders’ zijn aan het licht brengen om bewuster te worden van onze gelijkheid. Want uiteindelijk zijn we allemaal mens, hebben dezelfde behoeftes en verschillen we in de basis niet van elkaar.

Het festival vindt niet alleen plaats in de bioscoopzalen in Venlo en Roermond, maar in beide steden ook in theaterzalen.


Fok Me Hokje

In Venlo is op donderdag 18 november de theatervoorstelling FOK ME HOKJE te zien in Theater De Garage. Een voorstelling over gender en seksuele oriëntatie. Geschreven door jongeren en uitgevoerd door professionele theatermakers.

In FOK ME HOKJE hoor je teksten die jongeren schreven over hun genderidentiteit en seksuele oriëntatie. Hoe het is om uit de kast te komen, of er liever in te blijven. Maar ook over wat er zo moeilijk is aan het accepteren van verschillen. Onder regie van Gable Roelofsen gebruiken Dionisio Matias (Bonte Hond), Diederik Kreike (VPRO – Koken met konijnen) en Smita James (Shrew Her) hun verhalen, scènes en sketches om mensenhokjes aan de kaak te stellen. 

*FOK ME HOKJE is een interactieve voorstelling waarbij je je telefoon paraat moet houden. Meedoen dus! Na afloop is er altijd een nagesprek.

MEER INFO EN TICKETS   


Met Zonder Ballen

In de ECI Cultuurfabriek in Roermond presenteert Het Laagland op zaterdag 27 november de voorstelling MET ZONDER BALLEN (14+). Een openhartig samenspel van een transzoon en zijn moeder. Centraal staat zijn zoektocht naar gender en identiteit en haar reactie daarop als moeder. Welke impact heeft ‘worden wie je bent’ op een gezin?

De zoon heet Flip Zonne Zuijderland (1998) en hij is aankomend filmmaker en performer. De moeder is Inez Derksen (1967), artistiek directeur van Het Laagland. Sinds haar theateropleiding stond Inez niet meer zelf op het podium. De gevoelde urgentie om hun persoonlijke geschiedenis te delen, maakt dat Inez en Flip nu samen uit de coulissen komen.

"Als je het zo eerlijk en zo kwetsbaar durft te vertellen in het openbaar dan heb je ballen."
★★★★ De Limburger

MEER INFO EN TICKETS