The Uncertainty has Settled

Extra voorstelling op zaterdag 1 april om 16.45 uur
Regie: Marijn Poels,
Duur: 90 minuten
Taal:  Nederland, Engels, Duits, Nederlands ondertiteld
Klimaatverandering is big business geworden. 
Meermalen bekroonde documentaire over landbouw, klimaatverandering en energie, gemaakt door filmmaker/activist Marijn Poels. De film zal worden getoond in Maastricht, Venlo, Ede, Rotterdam en Amsterdam. De 90 minuten durende film, onlangs Bekroond als Beste Documentaire in Berlijn en Los Angeles, is een kritisch verhaal waarin filmmaker Poels kunstig balanceert tussen grote wetenschappelijke en politieke dogma’s. 

The Uncertainty Has Settled snijdt de gevoelige discussie over klimaatverandering en energie aan. In de film bezoekt Poels vooral boeren in de Duitse deelstaat Saxen Anhalt die gebukt gaan onder Europese regelgeving. Door een falend landbouwbeleid en de miljarden subsidies voor de productie van groene stroom zijn veel boeren energie leveranciers geworden. Poels stelt kritische vragen over klimaat, wetenschap en politiek. Het tegengaan van klimaatverandering… Doen we er eigenlijk wel goed aan? Poels bezoekt hiervoor zeer vooraanstaande wetenschappers. Zoals de 93 jarige Freeman Dyson aan de Princeton University. De natuurkundige die in de jaren 50 nog met Albert Einstein in New York werkte en aan de basis stond van de klimaatwetenschap. 

De bezoeker wordt meegenomen in Poels zijn persoonlijke zoektocht naar de waarheid. "The Uncertainty has settled". Niets is zo is als het lijkt! De maker lijkt vooral de bezoeker op het hart te willen drukken dat veel wat als waarheid gebracht wordt niet altijd de waarheid is, en dat het te gemakzuchtig is om maar de heersende opinie als de jouwe over te nemen. Een indringend en overtuigend pleidooi voor zelfstandig en kritisch nadenken!