Historie DNS

Filmtheater DNS onmisbaar voor Venlo

In 1973 werd in Venlo een filmhuis geopend onder de naam OOC Zienema. Dit liep parallel aan het ontstaan van een infrastructuur voor film, die ervoor gezorgd heeft dat het filmaanbod in het hele land tot in de verste uithoeken op niveau is. Filmtheater De Nieuwe Scene maakt deel uit van dit unieke netwerk van filmhuizen en filmtheaters dat zijn weerga in de wereld niet kent.
Het streven is om filmtheater DNS onlosmakelijk en meer en meer te verweven met de stad Venlo en haar omgeving. Dit willen we bereiken door samen met vrijwilligers nieuwe wegen in te slaan en diverse projecten te realiseren. Daarbij gelden de uitgangspunten van filmtheater DNS:
de inwoners van Venlo en omgeving tegen een betaalbare prijs een breed filmaanbod te bieden.
Dit filmaanbod behelst artistieke kwaliteitsfilms en -documentaires, educatieve activiteiten al dan niet in samenwerking met externe partners. En daarmee onderscheiden wij ons als filmtheater in Venlo met de commerciële bioscoop en andere culturele instellingen. Filmtheater DNS beschikt over de kennis en de infrastructuur om film aan te bieden zoals het bedoeld is, een instrument om mensen te raken, verstrooiing én verdieping te bieden, te prikkelen en aan te zetten tot discussie. Ondanks alle digitale en online ontwikkelingen is fysieke ontmoeting een behoefte. De kleinschaligheid van filmtheater DNS biedt daartoe de mogelijkheden. Te midden van al het entertainment-geweld ontstaan er meer intiemere filmfestivals en programma's op maat. Deze ontwikkeling is al jaren gaande, deze trend zet door en filmtheater DNS is de juiste plek voor dit aanbod.
Iets om zuinig op te zijn, ook in Venlo.

Bezig met laden