Het doet zo zeer

vrijdag 12 mei   19.15
woensdag 17 mei speciaal
programma
19.45


Regie: Heleen van Royen
Land: Nederland, 2017
Duur: 87 min.
Taal: Nederlands
Genre: Documentaire
Kijkwijzer: AL, grof taalgebruik

[expand title=”Reserveer direct”]

Je naam:

Je e-mail:

De film die je wil zien:

Op dag en tijdstip:

Aantal personen:

[/expand]

 

Op woensdag 17 mei, 19.45 uur is er een speciaal programma, waarin bijzondere aandacht voor mantelzorg. Het programma vindt plaats in  samenwerking met Hulp bij Dementie Regio Noord-Limburg.

19.15 uur:    Inloop
19.45 uur:    Inleiding door Lisette Dickhoff-Evers, ketenregisseur Hulp bij Dementie Regio Noord-Limburg
20.00 uur:    Documentaire Het doet zo zeer 
21.30 uur:    Nagesprek met Lisette, vragen uit het publiek 
22.00 uur:    Afsluiting/ napraten in de foyer

In Het doet zo zeer schetst schrijfster Heleen van Royen een portret van haar moeder bij wie beginnende dementie is geconstateerd. Een portret van zeer dichtbij: Heleen bedient de camera grotendeels zelf. In een periode van ruim een jaar volgt ze haar moeder in alledaagse situaties en in de tocht langs artsen, zorginstellingen en klinieken. Moeilijke beslissingen over verhuizen, over euthanasie en kostbare momenten van samenzijn wisselen elkaar af. Een liefdevolle, herkenbare, pijnlijke en vaak bijzonder grappige ode aan het leven, met dank aan Heleens moeder, mevrouw Breed. Deze ontroerende documentaire is in première gegaan op het Rotterdams Filmfestival. 

Als je als familie geconfronteerd wordt met dementie gaat voor je gevoel de wereld onder. Je zit vol vragen. Wat nu? Hoe verder? Wat zijn de verwachtingen? Kan ik met iemand praten die iets dergelijks heeft mee gemaakt? Waar kan ik terecht voor hulp? Hulp bij Dementie biedt u een portaal naar zorgaanbieders, professionals, mantelzorgers en ervaringsdeskundigen. Zij zullen u kunnen helpen bij al uw vragen en zorgen. Maar ook voor een persoonlijk gesprek of een luisterend oor. Deelnemen aan groepsgesprekken en bijeenkomsten voor familieleden van mensen met dementie, of gewoon een kopje koffie met mensen in eenzelfde situatie helpt u vaak al verder.
(informatiemateriaal Hulp bij Dementie regio Noord-Limburg ligt in de foyer; zie ook: http://www.hulpbijdementie.nl/noord-limburg ).