Cinecrowd Actie

Venlose filmmaakster maakt documentaire over Syrische voormalige oorlogsvluchteling

"De nieuwe Limburger" is een korte documentaire over Ola, een Syrische voormalige oorlogsvluchteling. Regisseur Kim de Bis volgt haar in haar integratieproces, op weg naar een nieuw bestaan in Venlo. In dit proces zien we het nastreven van haar doelen, het vervolgen van haar dromen en de worsteling tegen de heimwee.De film 'De nieuwe Limburger' is een Cinetalent-project. Dit project is met ondersteuning van Cinesud en Regionale Omroep L1.

Venlose filmmaakster, verkozen tot beste jonge filmmaker in Limburg tijdens het LFF, is op zoek naar laatste deel financiering."De nieuwe Limburger" is een korte documentaire over Ola, een Syrische ex-oorlogsvluchteling. Regisseur Kim de Bis volgt haar in haar integratieproces, op weg naar een nieuw bestaan in Venlo. Met het nastreven van doelen, maar ook de worsteling tegen de heimwee.

De film 'De nieuwe Limburger' is een Cinetalent-project. Dit project is insamenwerking met Cinesud met de regionale omroep L1.

Tijdens haar research leert Kim de Bis Ola kennen. Ola's verhaal wist haar meteen te ontroeren. Ze heeft zoveel meegemaakt maar weet het toch op een positieve manier te bekijken. Haar leven heeft op dit moment ook minder leuke kanten, zoals bijvoorbeeld de heimwee die ze met zich meedraagt, het gevoel niet geaccepteerd te worden, moeite met de taal en het cultuurverschil. Integreren betekent ook dat zij haar verleden een plekje moet geven en dat valt ondanks haar actieve houding niet altijd mee. “Het gevoel van ontroering en confrontatie wil ik graag doorgeven aan de kijker”, volgens  Kim de Bis.

Kim de Bis besefte dat dit een gevoelig onderwerp is en tegelijkertijd ook erg confronterend. Ze schepte een band met Ola waardoor het haar raakte, terwijl ze voorheen er liever niet over nadacht. "Het gevoel van ontroering en confrontatie wil ik graag doorgeven aan de kijker," aldus Kim de Bis. "Een moment stil staan bij de ex-oorlogsvluchteling Ola. Een echt verhaal, van een echte persoon. Een persoon net als jij en ik, maar dan met een heel ander verleden."

Om de film te kunnen realiseren is regisseur Kim de Bis een crowdfund campagne gestart via CineCrowd. Met hulp van het publiek wil ze binnen 30 dagen 5000 euro ophalen.

Help jij Kim de Bis deze film mogelijk te maken? Kijk voor meer informatie op:

 https://cinecrowd.com/de-nieuwe-limburger-0