Logo ZweetZWEET! Meer dan Voetbal’’ 
Op 5 juni vertonen we in de middaguren de animatiedocumentaire I love Hooligans (ik ben homo en hooligan: kan dat?) gevolgd door Streetkids United II – Girls from Rio (straatvoetbal als participatiemiddel), voor jongens en meisjes). In het middagprogramma een debat met als discussiethema: “Méér dan voetbal? Voetbal ván en voor iedereen”. In de avonduren wordt Becoming Zlatan vertoond (als immigrantenzoon opgroeien in een immigrantenwijk, voetballen op pleintjes en uitgroeien tot een wereldster). Klik hier voor meer info.


Vitrine 2016-05-26Presentatie door het Venloos SymfonieOrkest rondom de documentaire "Ouverture voor een Dirigent" 

Daniele_GattiIn samenwerking met de Bibliotheek Venlo en het Venloos Symfonieorkest organiseert het filmtheater De Nieuwe Scene op donderdag 9 juni een boeiende presentatie over de klassieke muziekpraktijk. Om 19:15 uur geeft het Venloos Symfonieorkest in de bovenzaal van de bibliotheek een demonstratie over de wisselwerking tussen orkest en dirigent. Aansluitend is er om 21:00 uur de documentaire ‘Ouverture voor een Dirigent’ te zien bij filmtheater De Nieuwe Scene.
Regisseur Carmen Cobos maakte een portret van de in Italiaan Daniele Gatti.In het najaar van 2016 treedt Gatti aan als chef-dirigent van het Koninklijk Concertgebouworkest in Amsterdam. De documentaire is opgebouwd uit een wisselwerking tussen twee verhaallijnen. Gatti de eigenzinnige dirigent die het koppige Concertgebouworkest met liefde temt. Daarnaast de biografische levenslijn die vertelt hoe Gatti als enig kind uit een eenvoudig gezin op eigen kracht als dirigent de top heeft bereikt. Kaarten zijn verkrijgbaar à € 8,00/Kortingskaarthouders € 6,00. Reserveren noodzakelijk.

 • Much Loved
  Much Loved
 • Belgica
  Belgica
 • Room
  Room
 • Brooklyn
  Brooklyn

bikewritersBikeWriters Wielerscafé
De filmzaal van De Nieuwe Scène wordt op zondagmiddag 26 juni omgetoverd tot een gezellig BikeWriters Wielercafé. In een prettige ambiance is wielrennen en het leven het centrale thema. Op het podium onder andere Volkskrant-columnist Bert Wagendorp (Ventoux en wielertijdschrift De Muur), filmmaker Dirk Jan Roeleven (Nieuwe Helden, in hart van de Tour en schrijver van De Nieuwe Fiets), wielergrootheid, oud-prof en schrijver Peter Winnen en muziek van Ton Engels(bekend van de song Tom Dumoulin). Ook is er een hilarische wielerquiz waarin de gasten hun wielerkennis kunnen testen met leuke prijzen.