vitrine-2016-09-22


  • A Heavy Heart
    A Heavy Heart
  • High-Rise
    High-Rise
  • Heaven on Earth
    Heaven on Earth

a_heavy_heart

A Heavy Heart. Voormalig DDR bokskampioen Herbert verdient zijn geld tegenwoordig als uitsmijter en het ophalen van niet uitbetaalde schulden in de onderwereld van Leipzig. Het trainen van de jonge getalenteerde bokser Eddy brengt hem een beetje terug naar het verleden en daarmee brengt hij wat vreugde in zijn bestaan. Na een training met Eddy wordt Herbert plotseling met hevige pijnen geconfronteerd. Hij wordt gediagnosticeerd met een ongeneeslijke zenuwziekte (ALS). Met nog weinig tijd te leven, worstelt Herbert met zichzelf en de muur die hij jaren lang om zich heen heeft gebouwd. Hij geeft zichzelf en de mensen om hem heen op, op één persoon na: zijn verloren dochter Sandra. Langzaam probeert Herbert haar vertrouwen terug te winnen, terwijl zij op haar beurt bang is om haar stervende vader weer toe te laten in haar leven en het leven van haar dochter, Herberts kleinkind.

high-rise

High-Rise. Dr. Robert Laing is de nieuwste bewoner in een luxueuze wolkenkrabber. Al snel vindt hij aansluiting bij het sociale leven van de flatgemeenschap en ontdekt hij de complexe verhoudingen ervan. De bovenste etages zijn voor welgestelde bewoners, de lagere voor de minder bedeelden. Als de spanningen tussen de verdiepingen oplopen, worden de openbare ruimtes van het gebouw strijdtoneel voor een ware klassenstrijd. De druk groeit voor Laing om partij te kiezen. Tom Hiddleston, Jeremy Irons, Sienna Miller, Luke Evans en Elisabeth Moss zijn de hoofdrolspelers in High Rise, een dystopische thriller van regisseur Ben Wheatley (Sightseers) naar de cultroman van J.G. Ballard. Het verhaal speelt zich af in een retro-futuristische versie van de jaren zeventig en levert met de uitbundige art direction een visueel spektakel af.

heaven_on_earth

Heaven On Earth. In het vervolg op de Zweedse arthousehit As It is In Heaven zien we de bewoners van het dorp Ljusåker weer terug na de dood van hun dirigent Daniel Daneus. Het koor is nog altijd een hechte groep. Daarom wordt geaccepteerd dat pastoor Stig zichzelf vol gooit met drank, terwijl hij voor een lege kerk staat te preken. Maar als het hoofd van zijn bisdom hem uit zijn functie dreigt te zetten, roept Stig de hulp in van zangeres Lena. Lena treurt nog altijd om het verlies van haar geliefde Daniel, maar gaat moedig verder, al is het maar vanwege hun pasgeboren zoon Jakob. Vol passie stort ze zich op haar nieuwe taak als dirigent om zo met de hulp van een nieuw zangkoor de kerk weer vol te krijgen. In de hoop dat hemelse muziek verbindt en in het dorp voor een wonder zal zorgen.


Muziek moet je maken met je hart

Jan 24 a-kl

In deze film volgt cineast Ton Polman de arrangeur, componist en accordeonist Jan Theelen. Niet alleen in Limburg maar ook landelijk geniet hij grote bekendheid. Ondanks zijn grote betekenis voor de muziek staat Jan niet zo dikwijls in de schijnwerpers. In deze film is dat anders en vertelt hij zijn levensverhaal. Hij groeit op in een muziekminnend gezin. Zijn groot muzikaal talent is al in zijn vroege kinderjaren tekenend. Geïnspireerd door bekende jazzmusici ontwikkelt hij zich tot een virtuoos accordeonist. Het is de start van een leven vol muziek, waarin dirigeren, componeren en arrangeren zijn lust en leven is. Zo werkte hij met diverse grootheden als André Rieu, Lori Spee, Johnny Hoes, Frans Boermans. Ook bij revues en voor carnavalsartiesten door de hele provincie was/is hij geen onbekende. Honderden hebben geprofiteerd van zijn kwaliteiten.
De film gaat op zaterdagmiddag 8 oktober om 14.30 in première. Jan Theelen en Ton Polman zullen daar ook bij aanwezig zijn. Er is voor Venlo gekozen omdat Jan daar heel veel gewerkt heeft met Frans Boermans, Jocus, de Revue en een keur van andere artiesten. Het filmtheater is open vanaf 14.00 uur. De entree is gratis. Er zijn  170 plaatsen beschikbaar, ben op tijd want vol is vol. Filmtheater de Nieuwe Scène ligt hartje stad op de Nieuwstraat 13, Venlo.
Reserveren op : reserveren@nieuwescene.nl of tel. 077-3518183


bugsBUGS Arrangement

Wereldwijd eten twee miljard mensen insecten, maar waarom trekken wij nog vaak een vies gezicht bij die gedachte? Het team van het Deense Nordic Food Lab (bekend van restaurant NOMA) reist in BUGS de wereld over op zoek naar de lekkerste insecten en recepten om deze op de kaart te zetten in de westerse wereld. Dit waar het in het kort om draait in de film.
In samenwerking met Tasty Bugs en Opmerkelijk! Design Coffee & More bieden wij u dinsdag 18 oktober een speciaal Bugs arrangement aan. 
19.15 uur  Filmtheater De Nieuwe Scene: aanvang korte lezing door Erwin van Erp van Tasty Bugs over insecten als alternatief voor het huidige vlees, wat de mogelijkheden zijn, en wat we er in Nederland al mee doen.
19.45 uur Aanvang film "Bugs"
21.25 uur Opmerkelijk Design Coffee & More: proeverij, we zullen een aantal kleine hapjes(soort tapas) aanbieden met voor de voorzichtige aanwezigen een makkelijk te verteren hapje en voor de durfal een wat spectaculairder gerecht. Tevens bestaat de mogelijkheid om nog vragen te stellen.
22.00 uur Afsluiting
Er zijn 50 kaarten voor het Bugs arrangement te verkrijgen bij Filmtheater De Nieuwe Scene á € 19,95. Kaarten zijn uiterlijk te reserveren en af te halen vóór 10 oktober.Het arrangement is inclusief lezing, film en proeverij en exclusief consumpties.


pasfoto-jansaldenDe avond van…de filmanalyse 
Waarom wordt in de scène een 'dutch angle' gebruikt? Wat is het effect van een zeer trage montage? Hoe kun je een kijker onbewust beinvloeden door kleurgebruik in een film? Hoe kan het dat bepaalde filmmuziek bijna niet te horen is? Welke ontwikkeling maakt de hoofdpersonage en zijn tegenspeler in een scène door? Dit soort vragen kunt u verwachten tijdens een avond vol filmfragmenten en achtergrondinformatie over films door de enthousiaste, aanstekelijke filmfreak Jan Salden. 
Jan Salden: Salden is docent filmtheorie en -geschiedenis op de Academie van Beeldende Kunsten in Maastricht en vaste filmrecensent van diverse dagbladen en radiozenders. Hij is een wandelende filmencyclopedie en staat bekend om zijn onnavolgbaar enthousiaste wijze van vertellen.
Risico: Met wat achtergrondkennis wordt filmkijken een nog leukere ervaring! Jan Salden leert u de fijne kneepjes van filmanalyse. Let op: deelname aan de filmcursus is niet zonder risico. U loopt een grote kans om aangestoken te worden met het cinefilliee-virus, want Jans filmliefde is reuze aanstekelijk.
Wanneer? 20 oktober van 19:30 tot 22:00 uur – Entree: € 10,-  Cinesud-leden en Kortingskaarthouders € 7,50 – Eenmalig