CINELOVAFILMS | VRIJ ENTREE

cinelova2FILMS UIT DE REGIO
Films maken is niet meer alleen weggelegd voor mensen met grote budgetten. Met de huidige apparatuur zijn er met bescheiden middelen heel mooie resultaten te bereiken. Dat is te zien op zondagmiddag 8 mei vanaf 15.00 uur als Filmtheater De Nieuwe Scène een kleine selectie van negen bijzondere no budgetfilms zal vertonen. Kijk hier voor meer informatie over de Cinelovafilms.


Vitrine 2016-04-28


 

Programma-wijziging

In tegenstelling tot hetgeen in ons programmaboekje staat zal de geplande film Adios Carmen, in het kader van een Marokkaanse avond, op 14 mei niet vertoond worden.
In plaats daarvan kunt u die avond de film AN: a Sweet Taste of Life zien om 19.15 uur en om 21.25 uur Much Loved.


anAN: a Sweet Taste of Life 
In Japan is het een bekende lekkernij: dorayaki. Het is een soort pannenkoekje met een vulling van geconfijte zoete rode bonen. Dat goedje staat bekend als ’an’. Tot zover de titelverklaring van de film van regisseur Naomi Kawase.
AN  is de nieuwe speelfilm van de veelvuldig bekroonde Japanse regisseur Naomi Kawase (o.a. bekend van The Mourning Forest en Still the Water) en is gebaseerd op het gelijknamige boek van de Japanse schrijver Testuya Akikawa (onder het pseudoniem Durian Sukegawa).


 • a Bigger Splash
  a Bigger Splash
 • The Lady in the Van
  The Lady in the Van
 • El Boton de Nacar
  El Boton de Nacar
 • The Assassin
  The Assassin

Logo ZweetIn de aanloop naar het EK voetbal, de Olympische Spelen, de Tour de France en de Paralympics programmeren we deze zomer onder de noemer ZWEET! prachtige documentaires en films die betrekking hebben op bijbehorende sportdisciplines.
Op 5 juni vertonen we in de middaguren de animatiedocumentaire I love Hooligans (ik ben homo en hooligan: kan dat?) gevolgd door Streetkids United II – Girls from Rio (straatvoetbal als participatiemiddel), voor jongens en meisjes). In het middagprogramma een debat met als discussiethema: “Méér dan voetbal? Voetbal ván en voor iedereen”. In de avonduren wordt Becoming Zlatan vertoond (als immigrantenzoon opgroeien in een immigrantenwijk, voetballen op pleintjes en uitgroeien tot een wereldster).