Logo ZweetThema avond ‘Iedereen kan Sporten’
In de aanloop naar de Paralypics, die plaatsvinden van 7 tot en met 18 september in Rio, organiseren we op donderdag 1 september om 19.45 uur een themavond ‘Iedereen kan Sporten’. We ontvangen dan gasten die aan de hand van beeldmateriaal vertellen over hun inspiratie en de mogelijkheden tot beoefenen van (top)sport en bewegen. De volgende gasten zijn aanwezig: Gwen Van Rosmalen (handbiken), Michaëla Vernooij (G-sport, hockey), Femke Cobben (tafeltennis).
Ook schuift een consulent van Iedereen Kan Sporten Noord-Limburg (IKS) aan, het regionaal steunpunt voor aangepast sporten. Singer/songwriter Marinho Peters uit Venlo verzorgt muzikale intermezzo’s. De duo-presentatie is in handen van Gwen Van Rosmalen en Ruud Stikkelbroeck. We sluiten het programma af met de documentaire Road to London: Paralympics 2012 (2012, Helene Wecke/ Itamar Kool), waarin een drietal Paralympische sporters in hun voorbereiding op de Paralympics in London (2012) zijn gevolgd. Hou op de website/facebook de actualiteit in de gaten: het programma kan tot op het laatst gewijzigd worden.
Toegang € 8,- / € 6,- kortingkaarthouders


Vitrine 2016-08-25


Vorstelijk zitten in filmtheater De Nieuwe Scène.
De ontwikkelingen op het Kazerneterrein en de berichten in de media ten spijt, Filmtheater De Nieuwe Scène houdt koers en gaat de filmbeleving in haar zalen nog verder verbeteren en optimaliseren. Na investeringen in de geluidsinstallatie wordt nu weer een kwaliteitsslag gemaakt en wordt er geïnvesteerd in nieuwe stoelen. Een lang gekoesterde wens gaat in vervulling want bij goede films hoort ook een goed zitcomfort. Daarom worden vanaf 12 september in beide zalen de stoelen vervangen. De metamorfose voltrekt zich overdag en alle voorstellingen gaan gewoon door vanaf 1 september.
Ná 25 september kun je bij DNS vorstelijk zitten en nóg meer genieten van het prachtige filmprogramma.


IMG_6473De oude stoelen (nog 9) gaan in de verkoop. Voor een zacht prijsje per stoel kunt u een stuk Venlose filmtheater nostalgie verwerven. Bent u geïnteresseerd geef dan uw naam, email en telefoonnummer en hoeveel stoelen u wilt door via dnswerkschema@gmail.com en wij nemen contact met u op. Klik HIER voor meer info.

Wees er snel bij! De verkoop loopt…


les_ogres

Les Ogres
Ze trekken van stad naar stad, de leden van het reizende Tsjechov theatergezelschap. Neerstrijkend op vaak desolate plekken waar ze – op het toneel en in het echte leven – een droomwereld scheppen en tegelijkertijd chaos zaaien. Aan drama geen gebrek. Niets blijft ongezegd en familie, werk, liefde en vriendschap lopen dwars door elkaar heen. De komst van een baby en de terugkeer van een vlam uit het verleden halen oude wonden open. En dan begint het feest. Alles voor het theater!


Muziek moet je maken met je hart

Jan 24 a-kl

In deze film volgt cineast Ton Polman de arrangeur, componist en accordeonist Jan Theelen. Niet alleen in Limburg maar ook landelijk geniet hij grote bekendheid. Ondanks zijn grote betekenis voor de muziek staat Jan niet zo dikwijls in de schijnwerpers. In deze film is dat anders en vertelt hij zijn levensverhaal. Hij groeit op in een muziekminnend gezin. Zijn groot muzikaal talent is al in zijn vroege kinderjaren tekenend. Geïnspireerd door bekende jazzmusici ontwikkelt hij zich tot een virtuoos accordeonist. Het is de start van een leven vol muziek, waarin dirigeren, componeren en arrangeren zijn lust en leven is. Zo werkte hij met diverse grootheden als André Rieu, Lori Spee, Johnny Hoes, Frans Boermans. Ook bij revues en voor carnavalsartiesten door de hele provincie was/is hij geen onbekende. Honderden hebben geprofiteerd van zijn kwaliteiten.
De film gaat op zaterdagmiddag 8 oktober om 14.30 in première. Jan Theelen en Ton Polman zullen daar ook bij aanwezig zijn. Er is voor Venlo gekozen omdat Jan daar heel veel gewerkt heeft met Frans Boermans, Jocus, de Revue en een keur van andere artiesten. Het filmtheater is open vanaf 14.00 uur. De entree is gratis. Er zijn  170 plaatsen beschikbaar, ben op tijd want vol is vol. Filmtheater de Nieuwe Scène ligt hartje stad op de Nieuwstraat 13, Venlo.
Reserveren op : reserveren@nieuwescene.nl of tel. 077-3518183