El Clan
El-ClanArquimedes Puccio, de vader van een ogenschijnlijk normaal gezin uit Argentinië, ontvoert rijke burgers in ruil voor losgeld en onder bedreiging van moord. Zijn gijzelaars houdt hij gevangen in zijn eigen huis. Het angstaanjagende en doordringende geschreeuw is voor iedereen in het huis hoorbaar en maakt de andere gezinsleden medeplichtig. Desondanks doen zij alsof ze van niets weten, met uitzondering van oudste zoon Alejandro. Alejandro, gerespecteerd vanwege zijn prestaties in het professionele rugbyteam, helpt zijn vader met de wrede ontvoeringen, zelfs als het een van zijn vrienden betreft.


Vitrine 2016-21-07


 • El Clan
  El Clan
 • Compostella
  Compostella
 • Maggie's Plan
  Maggie's Plan
 • Love & Friendship
  Love & Friendship


 

COMPOSTELLA kl"Pelgrim zijn, op weg naar Santiago".
De Compostella-bedevaart is een ervaring die ieder jaar meer en meer pelgrims trekt. De pelgrimage is fysiek zwaar, maar is vooral een aanslag op de geestelijke vermogens. Regisseur Mouchard volgde drie jaar lang de vier hoofdroutes door Frankrijk om in Spanje op de Camino Francés te eindigen. Wanneer liepen de eerste pelgrims? Waarom liepen ze? Waren de eerste "lopers" ook pelgrims? Waarom juist daar in Spanje? Waarom staan er zoveel mooie kerken langs de route?

Op maandag 8 augustus om 20.15 uur is er een lezing door Andrea Haandrikman, zij is een beeldend kunstenares uit Venlo. Vorig jaar heeft zij in 2,5 maanden bijna 1500 km naar Santiago gewandeld.  De wandeltocht heeft ze gecombineerd met een bijzonder kunstproject, waarbij ze ongeveer een kilo aan beschilderde stenen in haar rugzak meenam… Ze vertelt kort over deze tocht, de kunst en over een nieuw, toekomstig kunstproject op het pelgrimspad.


maggie_s_plan_slideMaggie's plan
Maggie is een New Yorkse dertiger die nog nooit een serieuze relatie heeft gehad. Vlak nadat ze besluit om alleen een kind te krijgen, loopt ze de charismatische schrijver John Harding tegen het lijf. De twee hebben gelijk een klik. Ondanks zijn huwelijk met de succesvolle Georgette raakt John volledig in de ban van Maggie en beginnen ze een affaire. Maar tot Maggie’s grote teleurstelling blijkt hij niet te zijn zoals hij zich voordeed, wat haar tot een absurd, maar geniaal plan brengt.


Schermafbeelding 2016-07-26 om 09.46.10Van 4 t/m 24 augustus is het extra aantrekkelijk om naar de De Nieuwe Scene te komen. Elk tweede kaartje kost dan namelijk maar € 4,-. Samen kun je dan voor € 12,- naar de film. Voor kortingskaarthouders wordt de prijs met zijn tweeën dus € 10,-.


Muziek moet je maken met je hart

Jan 24 a-kl

In deze film volgt cineast Ton Polman de arrangeur, componist en accordeonist Jan Theelen. Niet alleen in Limburg maar ook landelijk geniet hij grote bekendheid. Ondanks zijn grote betekenis voor de muziek staat Jan niet zo dikwijls in de schijnwerpers. In deze film is dat anders en vertelt hij zijn levensverhaal. Hij groeit op in een muziekminnend gezin. Zijn groot muzikaal talent is al in zijn vroege kinderjaren tekenend. Geïnspireerd door bekende jazzmusici ontwikkelt hij zich tot een virtuoos accordeonist. Het is de start van een leven vol muziek, waarin dirigeren, componeren en arrangeren zijn lust en leven is. Zo werkte hij met diverse grootheden als André Rieu, Lori Spee, Johnny Hoes, Frans Boermans. Ook bij revues en voor carnavalsartiesten door de hele provincie was/is hij geen onbekende. Honderden hebben geprofiteerd van zijn kwaliteiten.
De film gaat op zaterdagmiddag 8 oktober om 14.30 in première. Jan Theelen en Ton Polman zullen daar ook bij aanwezig zijn. Er is voor Venlo gekozen omdat Jan daar heel veel gewerkt heeft met Frans Boermans, Jocus, de Revue en een keur van andere artiesten. Het filmtheater is open vanaf 14.00 uur. De entree is gratis. Er zijn  170 plaatsen beschikbaar, ben op tijd want vol is vol. Filmtheater de Nieuwe Scène ligt hartje stad op de Nieuwstraat 13, Venlo.
Reserveren op : reserveren@nieuwescene.nl of tel. 077-3518183