10 jaar De Nieuwe Scene


 

   

 

En dan is er Feest!

Het hele weekend zullen er diverse films te zien zijn, waaronder de iconische klassieker uit de jaren 90, Trainspotting. Op 27 mei is een speciale feestavond met een jubileumfilm (verrassing) en aansluitend lekkere livemuziek. Tijdens dit feestweekend op vrijdag en zondag is de prijs van de toegangstickets € 5,- per film voor iedereen. Op zaterdagavond is er besloten avond voor genodigden en vrijwilligers.

Er is al een heleboel filmhistorie geschreven in Venlo.
In 1973, let wel 44 jaar! geleden, begonnen een paar enthousiaste Cinefielen naast de commerciële bioscopen City, Scala en Royal Irene (Seks Pietje), de OOC Zienema in de Heutzstraat.
Er was behoefte aan andere films, er was behoefte aan experiment, cinematografisch én inhoudelijk. Het enthousiasme onder de vrijwilligers en het publiek bleef groeien.
Vijfentwintig jaar geleden in 1992 werd OOC Zienema officieel Filmhuis Venlo op de Kaldenkerkerweg. In de 90er jaren was Filmhuis Venlo duidelijk uit z’n jasje gegroeid en  deed zich in 2007 de kans voor zich te vestigen op een nieuwe locatie als zelfstandig Filmtheater in de voormalige Scene bioscoop in de Nieuwstraat.
Filmtheater De Nieuwe Scene opende op 26 mei 2007 zijn deuren. En dan is er nu, natuurlijk ook weer Feest!
Tien jaar na dato, zijn we als vrijwilligersorganisatie apentrots dat we ieder jaar nóg meer bezoekers enthousiasmeren. Dat we de wereldcinema van “Limburg tot aan Timboektoe” mogen laten zien…in ons eigen Filmtheater De Nieuwe Scene! Klein maar fijn…